Blå Kors skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om familienetværk:

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Odense, som starter op den 16. januar 2020. Netværket er et nyt partnerskab mellem Jacobskirken og Blå Kors.

Familier bliver mødt med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre familier, som ligeledes oplever f.eks. ensomhed, psykiske problemer, dårlig økonomi, skilsmisse, misbrug eller helt andre udfordringer.

Det er tanken bag Familienetværket, som starter op i Odense torsdag den 16. januar. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og kører som et partnerskab mellem Blå Kors Danmark og Jacobskirken i Odense.

Familienetværket finder sted torsdag i ulige uger fra kl. 16.30-19.00 i kirkens café på Thorsgade 40. Ulla og John Østergaard Nielsen, som står i spidsen for familienetværket, håber, at det bliver taget godt imod i byen:

“Det er et netværk for alle. Det er for familier, som har brug for et netværk og et fællesskab sammen med andre. Vi vil gerne give dem opmærksomhed, kærlighed og hjælp på de områder, de har brug for hjælp og også give dem oplevelser og dage med relevant indhold,” siger John Østergaard Nielsen.

Opstarten skydes i gang med et festligt arrangement den 16. januar. Der vil være fællesspisning og forskellige aktiviteter som faste dele af programmet, når familierne mødes hver anden uge. Alle aktiviteter er gratis at deltage i.

Succes med familienetværk

Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter – både for børn og voksne – er der også særlige arrangementer med relevante temaer til brug i dagligdagen. Det kan være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, relationer, helbred, velvære og sundhed.

Odense er ikke det eneste sted i landet, hvor et partnerskab om et familienetværk er startet op mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det kører også i 14 andre byer som eksempelvis Vejle og Kolding, og flere er på vej.

“I Blå Kors har vi en stor forkærlighed for arbejdet blandt familier og børn, der har brug for ekstra støtte og gode oplevelser eller vejledning. Både for at skabe glæde og frirum, men også med henblik på at skabe forandring der, hvor der er behov for det,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

I Familienetværket Odense glæder de sig nu til opstarten:

“Der er en gruppe på 15 fantastiske frivillige, som arbejder på skabe nogle gode rammer for familienetværket, så det bliver spændende, kreativt og meningsfyldt,” siger leder John Østergaard Nielsen.