Odense Havnekultur skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om festivallen:

Der venter de besøgende ved Odense Havnekulturfestival nogle oplevelser ud over det sædvanlige, når de i den kommende weekend begiver sig ned på Odense Havn. Med færøsk regatta og forestillinger på vandet er der i år ekstra fokus på det maritime.

Der er ikke længe til at Odense Havnekulturfestival løber af stablen, og i år er der endnu flere gode grunde til at deltage i festlighederne.

I anledningen af 100-året for det færøske flag, Merkið, kommer syv færøske sejlskibe og lægger til kaj ved Nordatlantisk Hus. Festivalgæsterne kan være med til at fejre jubilæumsåret i huset eller ombord på skibene og samtidig blive klogere på den færøske kultur og historie. Fredag er det eksempelvis muligt at prøvesmage færøske fødevare, mens der om lørdagen er mulighed for at opleve færøsk regatta og koncerter med bl.a. rockbandet Hamradun.

Ved Estlandskajen kan besøgende også gå ombord på skibet Johanne, her for at se forestillingen ‘Nycirkus på Nordisk Vand’ – en smuk og forførende cirkusforestilling af Spinning Compass Performance og DYNAMO Workspace som har premiere under festivalen.

Derudover kan alle vandhunde springe i havnen og deltage i alverdens vandaktiviteter. I år er det bl.a. muligt at prøve stand-up paddling, RIB-båd og vandscooter samt meget andet.

Alt foregår dog ikke kun til vands. Festivalen byder på diverse aktiviteter og kreative workshops og ikke mindst en lang række gratis koncerter! Hovednavnene i år tæller bl.a. Katinka og Love Shop, som spiller på Havnepladsens store musikscene henholdsvis fredag og lørdag aften.

Hele programmet for festivalen kan ses på vores hjemmeside:

https://www.havnekulturfestival.dk/program