Sommerens triatlon VM-festival på Fyn med op mod 5000 tilrejsende fra hele verden får tilført en snert eventyr.

Når den spanske præsident for det internationale triatlonforbund ITU i næste måned besøger Odense, får hun en helt særlig gave af arrangørerne. Den skal markere byens unikke tilknytning til H. C. Andersen.

62-årige Marisol Casado modtager en unik keramikfigur fra gavebutikken HCAsouvenirs ved H.C. Andersen Museet i Odenses gamle bydel.

– H.C. Andersen får verden over folk til at smile og nikke genkendende, og den stemning vil vi gerne koble til Odense og Fyn, siger Jakob Staun, Chef for Sport Event Fyn.

Foto: HCASouvenirs

Keramikfiguren, der hedder ‘Prinsessen på ærten’, forestiller en nøgen kvinde, der ligger afslappet på ryggen på en stor grøn ært.

– Marisol Casado er en stor triatlet med en flot idrætskarriere bag sig, ligesom hun er medlem af IOC. Det vidner om et kendskab til sig selv og en viljefasthed, som vi også støder på i eventyret Prinsessen på Ærten, siger Elisabeth Tejlmand fra HCAsouvenirs.

I eventyret mærker den regnvåde, forhutlede kvindelige helt en lille ært gennem 20 dyner og 20 madrasser, hvilket gør det klart for kongen og dronningen, at hun er en rigtig prinsesse.

Skulpturen er skabt af den fynske keramiker Lajla Holm.

– Jeg er meget fascineret af menneskets udtryksformer, kropssprog, ansigtsudtryk og håndtegn. Jeg arbejder gerne humor eller en tvist ind i mine værker, og elsker når tingene bliver vendt lidt på hovedet, siger Lajla Holm.

HCAsouvenirs er en gavebutik med dansk design og kunst, der er inspireret af H.C. Andersens univers. En del af varesortimentet består af talentfulde unge kunstnere, der har brug for en markedsføringsplatform, så de kan koncentrere sig om deres kunst.

– Vi stræber efter at give kunstnerne mod på at skabe, rejse og opleve, og på den måde bringe os alle nye vinkler på tilværelsen. På den måde er arven efter HCA stadig aktuel, siger Elisabeth Tejlmand.

Marisol Casado får overrakt sin gave ved en officiel middag i forbindelse med stævnet.