Odense kommune hædrer det frivillige sociale arbejde ved den årlige Ildsjæleprisuddeling fredag d. 28. september. Nu kan Center for Civilsamfund løfte sløret for de tre nominerede til hovedprisen.

Foto: Odense Kommune

For 12. gang uddeles Ildsjæleprisen til en frivillig social forening eller organisation, som har været med til at yde en særlig indsats for de socialt udsatte og sårbare i Odense.

Prisuddelingen finder sted på den store FrivilligGalla den 28. september i Odense Idrætshal. FrivilligGalla er de frivillige sociale foreningers egen festaften, arrangeret af foreningerne selv.

Foruden selve Ildsjæleprisen uddeles også fire øvrige priser på aftenen: Kickstarterprisen, Drivkraftsprisen, Holdspillerprisen og Stjernen.

Selve Ildsjæleprisen vil blive overrakt af borgmester Peter Rahbæk Juhl. De fire andre priser overrækkes af Odenses rådmænd: Jane Jegind, Susanne Crawley Larsen, Søren Windell og Brian Dybro.

– Det er altid dybt inspirerende, når man møder en ildsjæl. De begejstrer og smitter med deres engagement, og de får ting til at ske. Heldigvis har vi masser af ildsjæle i Odense, som brænder for at gøre en forskel for byen og for deres medborgere. Når vi uddeler Ildsjæleprisen til årets modtager, så er det også en anerkendelse af de øvrige nominerede og de mange, der blev indstillet til prisen, siger Peter Rahbæk Juel.

Hos By- og Kulturforvaltningen har man også stor berøring med mange af Odenses foreninger, og rådmand Jane Jegind (V) glæder sig til en velkommen anledning til at hylde de frivillige.

– Jeg har rost Odenses frivillige før, og jeg gør det hellere end gerne igen, for de er uundværlige. De yder et enestående stykke arbejde i byens foreninger hver eneste dag. Her bliver der skabt venskaber, fællesskaber og indhold i hverdagen. Vores foreningen er simpelthen en del af fundamentet for det gode liv, og jeg er stolt over at være med til at fejre dem, siger Jane Jegind, der skal uddele Stjernen til en frivillig, som har ydet en ekstraordinær indsats.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (F) skal uddele Kickstarterprisen:

– Odenses frivillige er rigtig gode til at spotte nye tendenser og behov, og det er vigtigt, når samfundet udvikler sig så hurtigt, som det gør. Derfor er jeg glad for at skulle overrække Kickstarter-prisen til en forening, der tør at gøre noget nyt og noget godt for andre mennesker. Nogle gange skal vi kigge efter nye måder at hjælpe mennesker på, og det gør vinderen af årets Kickstarter-pris, siger Brian Dybro.

Drivkraftsprisen bliver uddelt af børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (B). Den gives til en forening eller organisation, der i høj grad har været med til at skabe engagement og virkelyst blandt de frivillige.

– Jeg er sikker på, at det engagement og den glæde der er ved at være frivillig, smitter af på de personer, man er noget for. Jeg ved, at et barn tydeligt kan mærke, når de voksne omkring barnet er der af lyst – og ikke fordi de er på arbejde, siger Susanne Crawley Larsen.

Endelig skal ældre- og handicaprådmand Søren Windell (C) uddele Holdspillerprisen:

– Holdspillerprisen er særlig, fordi den sætter fokus på, hvordan én plus én kan blive til tre, når to parter går sammen om at skabe værdi for borgerne. Vi kan tydeligt se, at når foreninger, virksomheder eller kommune går sammen om at løfte en social indsats, så står vi meget stærkere, end når hver part løser deres egen opgave uafhængigt af hinanden. Det er den evne til at samarbejde og tænke på helheden, som vi hylder med holdspillerprisen, siger Søren Windell.

Stor opbakning til arrangementet
Center for Civilsamfund, Odense Kommune, har modtaget over 40 indstillinger til de fem forskellige priser.

Frivilligcenter Odense der administrerer tilmeldingerne til gallafesten melder også ‘fuldt hus’, da loftet på 250 gæster allerede er nået.

Dermed er der lagt op til et brag af en fest, der foruden prisuddelingen også vil byde på god mad, underholdning og live musik.

Og de nominerede er…
På baggrund af de mange indstillinger har Odense Kommune nu valgt tre nominerede til at vinde Ildsjæleprisen 2018:

1. Plexus Odense
Kontaktperson: Julie Bjerring-Kristensen, julie@plexusodense.dk, 28 79 75 96.
Hjemmeside: www.plexusodense.dk

2. Projekt Husvild
Kontaktperson: Isabella Mittelstein, isabellamit2@gmail.com, 60 76 19 74
Hjemmeside: https://www.facebook.com/projekthusvild/

3. Odense Boxing
Kontaktperson: Shahbaz Aslam, shahb_az@hotmail.com, 21 27 30 10
Hjemmeside: http://vollsmose-boxing.dk/

Fakta
Vinderne er udvalgt af Odense Kommune på baggrund af indstillingerne fra offentligheden:

Kickstarterprisen gives til en ny forening eller et nyt tiltag som løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

Drivkraftprisen gives til en forening eller organisation, der i høj grad har været med til at skabe engagement og virkelyst blandt de frivillige

Holdspillerprisen gives til en eller flere frivillige sociale foreninger, organisationer eller private virksomheder for et brugbart samarbejde, som har gjort en forskel for en udsat eller sårbar gruppe.

Stjernen gives til en frivillig person, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense by.

Ildsjæleprisen gives til en frivillig social forening eller organisation, som har været med til at yde en særlig indsats for de socialt udsatte og sårbare i Odense.

Læs mere om Frivillig Galla her
Læs mere om Ildsjæleprisen her