Neighbours & Friends “Kom igen” Danmarksturné 2016

16 byer på under én måned

Koncerthuset, Odense

  1. november 2016, kl. 14.00

 Er der noget, der kan der binde mennesker sammen i et fællesskab, er det naboskab. De fleste af os har da også en håndfuld nabohistorier at dele ud af. Nogle er skægge. Andre rørende. Og så er der selvfølgelig også de historier, hvor der strides. Men det er det gode, givende og nære naboskab, det handler om, når bandet Neighbours & Friends drager på Danmarksturné fra den 28. oktober til den 27. november med i alt 16 koncerter på programmet. For turnéen er nemlig en hyldest til det gode naboskab. Og dét er der en helt særlig grund til.  

Som selve bandnavnet kraftigt antyder, er naboskabet en del af DNA’et i det 11-mand store orkester, hvor musikalsk fællesskab er hovedingrediensen. Inspirationen til bandnavnet voksede faktisk ud af det faktum, at bandets to frontfigurer, Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen, i starten var næsten-naboer. I dag bor Tommy i Vestergade mens Helge holder til i Søndergade. “Men i Ansager er alle i virkeligheden naboer”, lyder det samstemmende. Og snart deler de to naboer, venner og musikkolleger også bandbus, når de inden længe gæster landets spillesteder på deres “Kom igen”-Danmarksturné med bandet Neighbours & Friends.

Når Neighbours & Friends indtager scenen, fra Tønder Kulturhus til Tivolis Koncertsal, bliver det med folk-poppet materiale fra både de nyeste udgivelser og fra bagkataloget. Medrivende, hyggeligt, ægte og folkeligt. Det kan man vente sig. Hele Neighbours & Friends-holdet melder klar til at give publikum en fed aften i Koncerthuset i musikkens, fælles- og naboskabets tegn.

Historien, der binder godt naboskab, venskab og musik sammen, startede for alvor i 2001, da Helge og Tommy sammen stillede op i dansk Melodi Grand Prix, som “Neighbours”. Det gode naboskab og musikken fortsatte, Neighbours blev til et 6-mands-band og senere til Neighbours & Friends, da Helge i 2009 åbnede Mariehaven, hans private baghave i hjemmet i Ansager i Vestjylland. I dag har Mariehaven haft flere end 50.000 besøgende.

Med den aktuelle Danmarksturné “Kom Igen” sender Neighbours & Friends for anden gang invitation ud til musikfest udenfor Mariehaven.

Sidste år var som bekendt første gang, vi optrådte som Neighbours & Friends udenfor Mariehaven. Det gik helt og aldeles forrygende og kaldte på en gentagelse. Dengang var vi meget spændte i forhold til at optræde inden døre og i en anden sammenhæng end i Mariehaven, men publikum tog virkelig godt imod. Vi glæder os.” lyder det fra Helge Engelbrecht. “Vi stiller i stærkeste opstilling og lover publikum det bedste af det bedste.”

Neighbours & Friends er:

Helge Engelbrecht, Tommy Rasmussen, Ronnie Olesen, Dennis P, Morten Husted, Allan Nagel, Casper Hundebøl, Thomas Gundal, Michael Graubæk, Sidsel Marie Michelsen, Sine Bach Rüttel