I TV2-dokumentaren fra tirsdag den 8. marts indgår der en optagelse af imam Abu Hassan fra en lokal moske i Odense. I udsendelsen er der en optagelse med skjult kamera, hvor imamen blandt andet siger følgende:

I skal tage til noget der hedder Borgerservice. Så siger I ’Vi er kommet til landet for nyligt, og vi vil gerne have et hjem. Vi har ingenting’. I skal ikke sige, at I ejer noget. Hvis du fortæller, at du selv lejer en lejlighed, så er det et problem. Så vil de nemlig spørge, hvor du har penge til huslejen fra.

Denne udtalelse fra imamen er en del af de oplysninger, der bliver givet til det par, der er gennemgående figurer i TV2’s dokumentarserie. Lovligheden af denne type opfordringer ønsker Odense Kommune at få politiet til at undersøge og vurdere.

– Vi bruger mange kræfter i Odense på at imødegå socialt bedrageri og har eksempelvis en kontrolgruppe, der alene er fokuseret på denne opgave.

– Jeg mener, at vi som system skal slå hårdt ned på sager som denne, hvor vi fra en imam både hører en opfordring til og en anvisning på, hvordan man skal kunne snyde kommunen. Det er der kun et svar på – nemlig en politianmeldelse uanset om det er en imam, en formand for en beboerforening eller en anden fremtrædende borger, der kommer med opfordringerne, siger rådmand Steen Møller fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Selve anmeldelsen til Fyns Politi kommer i denne uge.

Odense Kommune har etableret en Kontrolgruppe med fem medarbejdere, der alene kontrollerer sociale ydelser på tværs af hele kommunen.

– Vi laver således systematiske kontroller på mange forskellige områder. Snyd med sociale ydelser er jo ikke at snyde kommunen – det er at snyde os alle sammen, siger Steen Møller.