Ind fra margenerne
Opholdsmulighed for flygtninge og vandrende kunstnere i Printmaking Studios i hele Europa

Fem grafiske værksteder i hele Europa inviterer kunstnere, der identificerer sig som flygtninge eller med erfaring med immigration, til at deltage i 1 måneds ophold som en del af det europæiske In from the Margins, finansieret af Creative Europe.

30 kunstnere bliver udvalgt i alt, de får mulighed for at arbejde i et trykt medie efter eget valg, og vil blive støttet til at udvikle deres praksis praktisk og professionelt. I hele vores Artist-in-Residence program vil vi byde flygtninge- og immigrantsamfund velkommen ind for at engagere sig med kunstnere, der vil dele deres egne historier og skabe nyt arbejde . Programmet kulminerer med en gruppeudstilling i Edinburgh Printmakers i foråret 2023.

Dette projekt er muliggjort med støtte fra Creative Europe -programmet i Den Europæiske Union,

In from the Margins er et samarbejde mellem:

Edinburgh Printmakers, Skotland https://edinburghprintmakers.co.uk
Cork Printmakers, Irland https://corkprintmakers.ie
Fyns Trykkeri Studio, Odense, Danmark https://fynsgv.dk
Internationalt center for grafisk kunst, Ljubljana, Slovenien https://www.mglc-lj.si
AGA Lab, Amsterdam, Holland https://agalab.nl

Kunstnere inviteres til at ansøge om den opholdsmulighed, der er tilgængelig i deres værtsland.
Ansøgningsperiode: 15.12. 2021 i Danmark hos Fyns Grafiske Værksted

In from the Margins
Hvordan kan vi støtte og fremme arbejde fra flygtninge og vandrende kunstnere, der har måttet forlade alt?

In from the Margins er et europæisk program af Studios of Sanctuary Residencies, der giver: understøttede kunstnere fra flygtninge- og migrant baggrund; udveksling af deres arbejde; og engagement med flygtninge, skoler og større samfund. Arbejdet med flygtninge- og migrant kunstnere er i øjeblikket stort set fokuseret på outreach- og engagement programmer for større gallerier. Projektet vil bringe dette arbejde ‘fra margenerne’ til mainstream programmering.

In from the Margins vil oprette det første netværk af Studios of Sanctuary i Europa, der giver 30 kunstnere fra flygtninge- og migrant baggrund mulighed for at optage understøttede opholdssteder i internationalt anerkendte grafiske værksteder, der finder sted som følger:

9 residenser hos Edinburgh Printmakers
6 residenser hos Cork Printmakers, Fyns Printmaking Studio, Odense og International Center of Graphic Arts, Ljubljana; og
3 ophold på AGA Lab, Amsterdam.

Et program med flygtninge, skoler og bredere samfund vil blive involveret med værkstederne . Det bidrag, som flygtninge og immigranter samfund yder til et bredere samfund, vil også blive fejret gennem deres arbejde, udstillinger og tværdisciplinære arrangementer.

In from the Margins søger at nedbryde barrierer og skabe muligheder for flygtninge kunstnere og lokalsamfund for at dele og lære af hinanden, mens de understøttes af værkstedernes ressourcer og ekspertise. Hver organisation vil arbejde på sproget i deres eget studie og de hjemmehørende kunstneres sprog, hvor det er muligt.

Projektet opstod fra diskussioner mellem partnerne, alle grafiske værksteder, der er baseret i multikulturelle byer i Europas margen. Vores Artist-in Residence-program vil videreudvikle modellen ‘Studios of Sanctuary’, der stammer fra Yorkshire som reaktion på migrant kunstneren Mohammed Barrangis arbejde, en kunstner og tidligere fra Iran, der blev gæstekunstner i The Art House i Wakefield.

Kunstnerstøtte
Støtte til hver kunstner vil omfatte:
● 1 måneds adgang til vores værksteder med introduktion, uddannelse, teknisk support og et materialebudget.
● Overnatning med egen forplejning.
● Rejseomkostninger til/fra Odense
● Kunstnere, der har ret til at arbejde i Danmark, vil blive tilbudt løn baseret på danske takster.
● Der er et budget til rådighed for krav til support.

Berettigelse
● Kunstnere, der identificerer sig som flygtninge eller med erfaring fra fordrivelse.
● Dem med tidligere erfaring med grafik eller som har en kunstnerisk praksis.
● Ansøgere skal være over 18 år og bo i Danmark på ansøgningstidspunktet.

Deadline for indsendelse: 15. december 2021 kl. 12:00
Vi er åbne for at modtage applikationer i alternative formater, såsom video eller lyd. Hvis du gerne vil diskutere andre ansøgning metoder, bedes du kontakte Lene Leveau på: fynsgrafiskevaerksted@gmail.com

Udvælgelsesproces
Ansøgninger vil blive gennemgået af Fyns Grafiske Værksted. Shortlistede kunstnere vil blive inviteret til at deltage i et online- eller telefoninterview med et udvalg panel. Vores foreslåede udvalg af kunstnere vil blive diskuteret med vores In fra Margins – parterne, hvorefter modtagere af ophold vil blive annonceret.

Ansøgninger vælges på baggrund af kunstnernes demonstrerede interesse og evne til en grafik, kunstværkernes originalitet og potentiale til at udvikle deres praksis gennem residensen.

Tidslinje
Opkald offentliggjort: mandag den 18. oktober 2021
Ansøgningsfrist: fredag den 15. december 2021 kl. 17.00
Meddelelse om resultat: Onsdag 1. februar 2022
Datoer for ophold: Mars 2022 – februar 2023
Sidste gruppeudstilling i Edinburgh: april 2023

Om Fyns Grafiske Værksted
Fyns Grafiske Værksted blev etableret i 1976 som det første studie i Danmark med både værksted og galleri for grafik, som på nuværende tidspunkt har 300 medlemmer fra 20 forskellige lande. Vi leverer ekspertise og muligheder for kunstnere til at udvikle deres praksis, netværk og erhvervserfaring. Vi genkender og støtter kunstnere på forskellige stadier i deres karriere, og vi værdsætter mangfoldighed som en drivkraft for kunstnerisk ekspertise og kreativ udvikling..

Vores vision er at skabe et internationalt center med faciliteter i verdensklasse og enestående modeller for støtte til kunstnere, hvor publikum og fællesskaber kan forbinde med vores arbejde, og vi kan forbinde med verden gennem:

• Et billigt, tilgængeligt grafisk værksted
• Artist-in-Residence for besøgende kunstnere
• Opholds- og udstilling programmer
• Kurser for voksne i grafik
• Grafiske aktiviteter for børn og unge
• Læring for skoler og værkstedsgrupper

For mere information om organisationen og for at se flere billeder, kontakt os, eller besøg os i Odense

Adresse:
Fyns Grafiske Værksted
Hans Jensens stræde 18-20
5000 Odense
Danmark
Tlf .: +45 6613 9973
E-mail: fynsgrafiskevaerksted@gmail.com
Vores websted: www.fynsgv.dk

Galleriet åbningstid: tirsdag-fredag 11-17 og lørdag 10-14

Kontorets åbningstid tirsdag-fredag 10-17