Når årets jobmesse finder sted 20. september, er en lang række fynske virksomheder klar til at vise sig frem. Men også virksomheder fra andre steder i landet bejler til messens mange gæster.

Det er ikke kun lokale virksomheder, der gerne vil vise, hvad de har at byde på, når Jobmesse 2018 finder sted torsdag den 20. september i Odense Congress Center.

I år har messen også tiltrukket virksomheder fra både Silkeborg, Rønne og Ringsted. Alle kommer de for at vise sig frem overfor de mange gæster, der besøger messen.

– Jeg er glad for at se, at vores jobmesse har vokset sig så stor, at virksomheder også udenfor Odense og Fyn har fået øjnene op for dens mange kvaliteter, siger Brian Dybro, beskæftigelses- og socialrådmand i Odense.

– Hele idéen med messen er jo at hjælpe mennesker videre i et nyt job, uanset om det så er Odense, Ringsted eller måske endda Rønne, der gemmer på den rigtige åbning for den enkelte, siger rådmanden.

Årets fokus er på netværk
I år fokuserer jobmessen særligt på netværk, fordi det kan vise sig ganske afgørende i jagten på et nyt job. En undersøgelse fra Danske Medier har for eksempel tidligere vist, at fire ud af ti får job via netværket.

Derfor anbefaler Pia Dam, formand for beskæftigelses-og integrationsudvalget i Svendborg Kommune, at de besøgende på årets jobmesse bruger muligheden for at udvide deres netværk og skabe nye kontakter – og måske også kigger lidt bredere, end de plejer i deres jobjagt.

– Vi opfordrer de jobsøgende til at besøge forskellige virksomheder og være undersøgende på forskellige brancher. På den måde får de et indtryk af, hvad der efterspørges, siger Pia Dam.

Nogle af virksomhederne har jobopslag med til messen, men som jobsøgende skal man ikke nødvendigvis forvente at komme hjem fra messen med et job i hånden.

– Men derfor er det alligevel en god idé at have sit CV med i hånden, så man kan lægge det hos relevante virksomheder, også selvom de måske ikke lige står og mangler nye ansatte lige nu, siger Pia Dam.

Kort om jobmessen:
– Messen afholdes 20. september i Odense Congress Center.
– Sidste år besøgte 6.500 gæster messen.
– I år er der op mod 130 stande repræsenteret på jobmessen.
– Messen er et samarbejde mellem a-kasserne på Fyn og jobcentrene i Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Middelfart, Nordfyns, Nyborg, Odense og Svendborg kommuner. I år er Odense og Svendborg kommuner tovholdere.
– Alle fynske 10. klasser er inviteret til jobmessen.
– En af de store, nye virksomheder på årets messe er Miljøstyrelsen, ligesom flere virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen har meldt deres ankomst.
– Læs mere om jobmessen på www.jobmessefyn.dk

Foto: ABW