Den 25. september fylder SF’s politiske ordfører, Karsten Hønge, 60 år.

Karsten bor i Odense, men er født og opvokset i Nykøbing Mors. Han har tre voksne børn, to børnebørn og en kæreste.

Posten som politisk ordfører passer godt til Karsten Hønge, som med et direkte og bramfrit sprog slår politiske søm i. Desuden er han også ordfører for beskæftigelse, transport og retsområdet, ligesom han er medlem af partiets landsledelse og den daglige ledelse.

Karsten Hønge kom første gang i Folketinget ved valget i 2007, men blev ikke genvalgt i 2011. Han var, som vikar i Anne Baastrups sygeperiode, MF’er det meste af 2014. Han opnåede genvalg til Folketinget i 2015, ved på Fyn, at slå partiets tidligere formand Anette Vilhelmsen på personlige stemmer.

Karsten Hønge har tidligere været medlem af Odense Byråd, Regionsrådet for Syddanmark og Fyns Amtsråd. Desuden har han gennem årene haft en række forskellige tillidsposter i partiet. Han er kandidat til valget til Europa Parlamentet i 2019.

Karsten Hønge er udlært tømrersvend, og arbejdede som sådan i en årrække både i Danmark, Norge, Færøerne og i Grønland. Han var tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant på forskellige byggepladser og gennem mange år formand for fagforeningen, hvor han viste særlig interesse for de faglige uddannelser på både tekniske skoler og produktionsskolerne.

Fritidsinteresser omfatter rockmusik, og især et lidenskabeligt forhold til Bruce Springsteen. Motorcykel, fodbold, bøger og film er, sammen med rejser, også på listen. Som ung rejste Karsten Hønge gennem flere år jorden rundt på flere forskellige måder, især på store motorcykler.

Der afholdes reception på dagen kl. 15.00 – 17.00 i partiets gruppelokale på Christiansborg, og dagen efter den 26. september kl. 15.00 – 17.00 i Rosenbækhuset i Odense.

Foto: SF