Mandag den 18. april begynder vejarbejdet, som skal forberede Østre Stationsvej til letbanen. Trafikken bliver opretholdt i begge retninger på den vigtige færdselsåre. I perioder vil vejen dog blive indsnævret til ét spor i hver retning, når det er nødvendigt af hensyn til arbejdet. Det oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

banegården1Om fem år er Østre Stationsvej og Odense Banegård Center omdrejningspunktet for byens letbane. Der vil opstå et helt nyt byrum på forsiden af banegården med en plads for kollektiv trafik, hvor der er direkte omstigning mellem busser og letbane.

Inden da skal Østre Stationsvej dog gøres klar til, at letbanen kan blive bygget. Fra mandag 18. april skal en række helleanlæg foran banegården og Musikbiblioteket fjernes. Derefter går de lokale forsyningsselskaber i gang med at flytte deres rør og kabler i jorden.

“Vi er helt bevidste om Østre Stationsvejs betydning for afviklingen af trafik i Odense C. Derfor er det også bestemt, at Østre Stationsvej skal holdes åben for færdsel i begge retninger, mens arbejdet står på. I perioder vil det dog være nødvendigt at indskrænke vejbanen til to spor – ét i hver retning,” forklarer Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S:

Læs mere her