Det bliver en af Danmarks mest anerkendte og omtalte portrætkunstnere, der skal male borgmesterportrættet af Odenses tidligere borgmester Anker Boye. Kunstneren Thomas Kluge har tidligere malet portrætter af kongefamilien, Mærsk Mc-Kinney Møller og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, og han benytter sig af en nyrealistisk stil, hvor de portrætterede fremstår meget detaljeret

Anker Boye

Når portrættet er færdigt, vil det blive hængt op i forværelset til byrådssalen, hvor det vil blive det ottende maleri i rækken af borgmesterportrætter, der går helt tilbage til 1919, hvor Odenses borgmestre gik fra at være udpeget af kongen til at være valgt af byens egne borgere.

De seneste portrætter af de tidligere borgmestre Jan Boye og Verner Dalskov er malet af Ulrik Møller og Kurt Trampedach, og de skal altså nu have selskab af Thomas Kluges maleri.

– Jeg glæder mig til opgaven, og er spændt på at komme i gang med arbejdet, udtaler Thomas Kluge.

Valget af kunstneren blev truffet af stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen efter dialog med kunstneren og Anker Boye, og den tidligere borgmester er spændt på samarbejdet.

– Thomas Kluge er en både anerkendt og omdiskuteret portrætkunstner, og jeg er spændt på at se, hvordan han vil gribe opgaven an, udtaler Anker Boye.

Portrættet ventes færdigt i slutningen af 2017, og Odense Kommune betaler 250.000 kroner for kunstværket.

– Det er en god og mangeårig tradition, at afgåede borgmestre portrætteres og hænges op på rådhuset. Her kan besøgende se den kunstneriske fremstilling af borgmestrene, og på den måde bidrager portrætterne til byens politisk historiske erindring og bevidsthed, udtaler stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.