Ny udstilling på Fyns Grafiske Værksted

Gæsteudstiller er denne gang ingen ringere end Knud Odde. Der er fernisering d. 4. februar, kl. 11. Udstillingen åbnes af prorektor og professor ved Det Fynske Kunstakademi: Kristine Kemp.

Knud Odde blev uddannet som bibliotekar i 1978 men han var kort forinden med til at danne den toneangivende der i senere skiftede navn til Sort Sol. Siden Odde forlod Sort Sol, har han koncentreret sig om at male og lave grafik.

Som billedkunstner er Odde autodidakt, han debuterede på Charlottenborgs Efterårsudstilling i 1982. I 1986 kom den første separatudstilling, og siden da har han udstillet i talrige sammenhænge. Odde regnes til de “Vilde Unge”, der opererer med et stærkt symbolsprog og en ekspressiv form. Mange af Oddes værker har en meget naturalistisk karakter, næsten helt tegneserieagtig. Der er ofte tale om portrætter af kendte personer, som Shirley MacLaine, Rainer Maria Rilke, Patti Smith og Miles Davis, hvor billederne med krasse farver med knaster og kanter peger i retning af undertrykte følelser og konflikter. Med disse billeder aner man også en inspiration fra 1960’ernes Pop-art med blandt andre Andy Warhol, der dog var langt mere glat i udtrykket.

Et motiv, der går igen, er Sort Sols maskot, der kaldes “Sigismund Blue”. Figuren blev undfanget af Odde i forbindelse med filmen Som et strejf af en dråbe. Der er tale om en radmager dreng eller ung mand.
Odde har skabt et stort antal plakater igennem tiden, her kan nævnes Tivoli-plakaten 1994, DSB’s 150 års jubilæumsplakat fra 1997 og plakaten for Dansk Handicap Idræts-Forbund til de paralympiske lege i Athen i 2004. Odde har også tegnet en serie på fire sportsfrimærker fra 2003.