Nyt samarbejde mellem Storms Pakhus, Odense Filmværksted og Vend Perspektivet sætter fokus på ungdommen via tre kortfilm, produceret af de unge selv.

Den 14. oktober kl. 18.00 – 20.00 viser de i Storms Pakhus tre forskellige kortfilm, der blandt andet sætter fokus på identitet, mangfoldighed og unge borgere fra socialt udsatte områder. Kortfilmene er produceret af unge fra forskellige sociale lag og giver dem en stemme i deres egen debat om, hvilke konsekvenser det blandt andet har, at ungdomsgenerationen i dag er presset som aldrig før. 

Filmvisning, foto: Storms Pakhus

I løbet af aftenen åbner de også op for spørgsmål mellem filmskaberne og publikum om dét at være ung og vokse op i forskellige miljøer. Ved du eksempelvis, hvordan ungdommen italesættes af de voksne? Eller hvordan de unge italesætter sig selv?

Det betyder også, at du som publikum kan bringe din stemme til debatten og få nye perspektiver på ungdomslivet – endda helt gratis.

Disse tre film kan du glæde dig til

// Film 1: Abu Adnan

Instruktør: Sylvia Le Fanu 

Producer: Sune Wahl

Sayid, en syrisk læge og flygtning, har netop sammen med sin søn fået opholdstilladelse i Danmark og skal nu til at etablere en hverdag i en flække på Fyn. Det viser sig at være en udfordring for Sayid, der på samme tid må kæmpe med et nyt sprog i en fremmed kultur og forsøge at opretholde respekten fra sin søn, hvis tilpasning til det danske går hurtigere end hans egen.

// Film 2: Instaværdig 

Instruktør: Peter Salling

Producer: Ane Rahbek

20-årige Laura tager på photoshoot med sin veninde, da hun er ked af sin nuværende Instagram-profil. Undervejs opstår mange akavede, unaturlige og ubehagelige situationer.  Det bliver tydeligt, at hun mister sig selv i processen.

// Film 3: Identitet

Instruktør og producer: et samarbejde mellem fotograf Andreas Braamunk Møller og Anas Zrir.

 Hvem er du, og hvornår er du det? Et kort klip, der belyser tanker om ungdom og identitet set fra Urbanplanen.

 Er det sikkert at deltage?

Det kan du tro! Der er intet vigtigere i Storms Pakhus end trygge rammer. Derfor har de udarbejdet en masse forskellige tiltag, der gør det corona-sikkert at deltage:

  • Der er begrænsede pladser
  • Arrangementet afholdes i Drivhuset i hal 3, hvor der er masser af plads og mulighed for at holde god afstand til hinanden
  • Alle skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt. Mundbindet må selvfølgelig tages af, så snart I sidder ned.

Praktisk:

Onsdag den 14. oktober kl. 18.00 – 20.00

Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at booke en plads. Så hvis du ikke allerede har sikret dig din billet, så skynd dig at gøre det nu: https://billetfix.dk/da/e/youth-filmvisning-1/

 Storms Pakhus serverer lidt gratis snacks til aftenen.

Om samarbejdspartnerne

Vend Perspektivet

”Vend Perspektivet – Unge i Dialog” er en række dialogevents, der tager udgangspunkt i virkeligheden set gennem seks unge voksnes øjne. Og de er ikke hvem som helst. De er nemlig alle vokset op i og omkring boligområderne ”Urbanplanen” og ”Mjølnerparken” – og de fortæller nu den sande historie om, hvordan det er at være ung i en københavnsk ghetto. Bag projektet står Finn Nørgaard Foreningen med støtte fra Nordea Fonden.

Odense Filmværksted

Er et rum for læring – et helle for unge, aspirerende filmskabere og et værksted for digitale visuelle fortællinger. Et nærværende og personligt læringsrum for modige talenter og deres vej mod filmbranchen via filmstøtte, vejledning og events. Værkstedet er støttet af fonden Filmtalent og Odense Kommune.