En kunstudstilling af billeder i Storms Pakhus skal være med til at skabe debat blandt Pakhusets gæster omkring emnet aktiv dødshjælp. Det er i hvert fald kunstneren Lasse Olssons ønske. I den forbindelse arrangerer Storms Pakhus og Lasse Olsson en debataften, hvor emnet aktiv dødshjælp tages op med debattører og publikum.

Gæster i Storms Pakhus har måske bemærket, at der siden slutningen af november er kommet nye billeder på væggene i Schiøtz’ Have. Billederne er skabt af fotograf, Lasse Olsson i samarbejde med den pensionerede fynske læge Svend Lings. Svend Lings er stifter af foreningen Læger for Aktiv Dødshjælp og er tidligere blevet dømt for at rådgive syge mennesker, som ønskede at begå selvmord. Han har gennem de sidste par år været en del af den offentlige debat om aktiv dødshjælp. Lasse Olsson fik ideen til udstillingen efter han havde hørt om Svend Lings og den kritik han har modtaget af sine modstandere som følge af hans rådgivning om aktiv dødshjælp.

”Jeg vil gerne portrættere Svend som dét, hans modstandere ser ham som: Ond og ligeglad med de involveredes følelser”, udtaler Lasse Olsson, men det er ikke sådan han opfatter lægen: ”Han besidder en stor empati og medfølelser overfor de døende og lidende mennesker, der ønsker hans hjælp”, fortsætter Lasse Olsson. Udstillingen består af en række billeder af Svend Lings og skildrer ham i forbindelse med symboler relateret til døden.

Formålet med udstillingen er at skabe debat om emnet, ”Debatten om aktiv dødshjælp er vigtig. Det handler hverken om at være for eller imod, men om at tage stilling og tale om tingene”, siger Lasse Olsson. Projektet er søsat for at provokere og sætte gang i debatten: ”Jeg vil gerne have, folk skal have en holdning. Både til aktiv dødshjælp og mine billeder”.

Det er ikke første gang Storms Pakhus udstiller kunst i Pakhuset, dog er det første gang emnet har til formål at provokere og skabe debat. ”I Storms Pakhus har vi løbende kunstudstillinger ved forskellige kunstnere. I Pakhuset tager vi ikke stilling til hvad man skal mene, der er rigtigt eller forkert, men vi ønsker at opfordre vores gæster til at tænke over emnet, debattere, og tage stilling”, udtaler kommunikations- og eventchef, Helene Marie Ottosen.

I forbindelse med kunstudstillingen, arrangerer Storms Pakhus i samarbejde med Lasse Olsson derfor en debat om aktiv dødshjælp tirsdag d. 10. marts kl.19.30 i Schiøtz’ Have, hvor billederne er udstillet. Her vil Lasse Olsson præsentere udstillingen, hvorefter Svend Lings og tidligere formand for Etisk Råd, Jacob Birkler, vil debattere emnet aktiv dødshjælp. Derudover vil journalist, Anette Hyllested, fra Fyens Stiftstidende, være ordstyrer på debatten. Det er målet at få belyst emnet fra flere sider. Under debatten opfordres publikum selvfølgelig også til at deltage aktivt med debattørerne: ”Vi opfordrer alle interesserede til at deltage i debatten, hvad enten man har noget på hjerte, eller blot ønsker at være med på en lytter”, udtaler Helene Marie Ottosen.

Debatten foregår tirsdag d. 10. marts kl.19.30 i Schiøtz’ Have i Storms Pakhus.

For mere information klik her.