De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i maj 2018 er 4.812 fuldtidspersoner. Det svarer til 5,2 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er faldet fra 5,3 % i april til 5,2 % i maj 2018.

– Vi kan se, at flere kommuner rundt om i landet – Hjørring, Silkeborg, Aabenraa – har haft stor succes med markante investeringer på beskæftigelsesområdet. Vi lagde først hele vores indsats om, og efterfølgende har vi også investeret – dog i noget mindre skala – i Odense. Og det er dét hårde arbejde, vi nu ser udbyttet af, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

– Det er fantastisk for de arbejdsløse mennesker, der nu er kommet i job – men også for resten af byen, for færre arbejdsløse betyder færre ydelser udbetalt og flere penge til velfærden. Investeringer i beskæftigelsesområdet giver stort afkast og stor værdi for hele Odense, fortsætter rådmanden.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret fra april til maj 2018. Ledighedsprocenten for hele landet er 4,0 % i maj 2018.  Odense indtager en 7. plads i ledighedsplaceringen i maj 2018. Dvs. Odense har landets 7. højeste ledighedsprocent. I april 2018 havde Odense landets 9. højeste ledighedsprocent. Den aktuelle ledighedsprocent er 4,8 % svarende til 4.477 fuldtidspersoner.

(Bemærk at tallene ovenfor sammenligner ledighedstallene for maj 2018 med ledighedstallene for april 2018, som de så ud da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af ledighedstallene for maj nedjusteret ledighedsprocenten for april 2018 for Odense fra 5,3 % til 5,2 %.)