SDU skriver bl.a. dette på sin nyhedsside om Marianne Holmer,som  tiltræder 1. maj som dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet.

Når medarbejdere og studerende på Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU den 1. maj møder deres nye dekan, vil de se et velkendt ansigt.

Marianne Holmer har siden 1. december været konstitueret dekan, og den opgave har hun løst så godt, at universitetets ledelse har peget på hende i et tæt ansøgerfelt til stillingen som dekan.

Det betyder, at hun også i de kommende år skal stå i spidsen for fakultetet, der tæller cirka 2000 studerende og 500 medarbejdere.

Aktiv tilgang

De får en dekan, der kender fakultetet bedre end de fleste; I 1980’erne studerede Marianne Holmer biologi på det institut, hvor hun i 2010 blev udnævnt som professor og ansat som institutleder.

-Jeg er glad for, at Marianne Holmer vil være med til at præge udviklingen på naturvidenskab – og på SDU – i de kommende år. Hun har både som institutleder og konstitueret dekan udvist en aktiv tilgang, som gør hende til en stærk og konstruktiv samarbejdspartner, siger Henrik Dam, rektor på SDU.

Både han og Marianne Holmer peger på, at der både herhjemme og på internationalt plan er stor efterspørgsel efter naturvidenskabelige kompetencer.