Selvom det kan være en lettelse at flytte ind på et plejehjem, er det for de fleste også et stort skift i livet. Man skal vænne sig til nye omgivelser, nye rytmer og nye mennesker. Det har stor betydning for beboernes oplevelse af hjemlighed og tilhørsforhold til stedet, at de selv og deres familie opfatter stedet som et rart og hyggeligt sted at være eller komme på besøg.

Sundhedsstyrelsen inviterer derfor kommuner til at søge om de nye puljemidler til at styrke deres arbejde med at skabe hjemlige omgivelser, samt til at styrke følelsen af hjemlighed for borgere og pårørende på fællesområder på plejecentre og plejehjem.

”Målet med puljen er at skabe rammer, der føles hjemlige og styrker tilhørsforholdet på landets plejehjem og plejecenter, og hvor der er taget udgangspunkt i beboernes ønsker. Det kan for eksempel være hyggelige fællesområder som hyggekroge og sansehaver. Det er også vigtigt, at personalet og ledelsen har fokus på, at deres tilgang til arbejdet i hverdagen støtter op om, at stedet føles som et hyggeligt hjem for både beboere, pårørende og medarbejdere,” fortæller enhedschef Mads Biering la Cour.

Målgruppen for puljen er plejecentre og plejehjem, der ønsker at styrke arbejde med at skabe hjemlige rammer for beboere og pårørende. Projektperioden forventes at vare fra december 2021 til og med april 2023. Puljen kan søges af kommuner, selvejende institutioner, friplejeboligleverandører og andre, der ejer eller driver plejecentre og plejehjem. Ansøgningsfristen er 24. september 2021 kl. 12.

Kilde

Foto: ABW