Mobile Industrial Robots er kåret som ‘Årets Robotvirksomhed 2020′ – en pris fra Odense Robotics’ fynske direktører, som hylder en virksomhed i klyngen, der har udmærket sig indenfor vækst, strategisk ledelse under krisen og samarbejde i robotklyngen. MiR vandt prisen for virksomhedens ‘ekstraordinære vækst’ over to andre stærke finalister, Gibotech og UVD Robots.

Søren Nielsen med prisen, foto: MIR

“Det er en stor ære at blive kåret som ‘Årets Robotvirksomhed’ af de fynske virksomheder i Odense Robotics klyngen. Mobile Industrial Robots har i 2020 styrket vores konkurrencekraft ved at udvide vores produktportefølje, så vi kan imødekomme den stigende globale efterspørgsel på intelligente automationsløsninger. I dag har vi et spændende udgangspunkt for en fortsat solid vækst over de kommende år. Vi er stolte over at være en del af så stærk en klynge og bidrage til, at dansk robotteknologi bliver udbredt i hele verdenen,” sagde President i Mobile Industrial Robots, Søren E. Nielsen.

Det er kun få dage siden, at MiR blev kåret som årets landsvinder af Fremstillingsprisen af Børsens Gazelle-jury for sin eksplosive og ‘aldeles imponerende vækst’. Her kom MiR i toppen af Danmarks vækstelite med en vækst på 1246% og en placering som den 7. hurtigst voksende virksomhed i dansk erhvervsliv.

I marts lancerede virksomheden MiR250, en fleksibel og mindre mobil robot, der kan navigere nemt og hurtigt i mange miljøer. I august gennemgik virksomheden et ledelsesskift på direktørniveau, hvor Søren E. Nielsen overtog posten som President efter 2,5 år som CTO. Og for nylig annoncerede virksomheden, at de forventer at vokse med tocifrede tal næste år, eftersom coronapandemien har fået deres kunder til at fokusere på driftsstabilitet og optimering. Derfor skal MiR nu investere kraftigt i udviklingen ved at øge antallet af ansatte med 10% med nye medarbejdere både i Odense og USA.

Stærke finalister
Prisen blev præsenteret i går i Odense på et hybridt event, hvor fynske administrerende direktører fra Odense Robotics klyngen var samlet. Prisen er medlemmernes egen pris, og vinderen afgøres i en afstemning blandt medlemmerne af Odense Robotics’ fynske CEO Netværk.

Prisen gives i år til en virksomhed, der i 2020 i særlig grad har udmærket sig eller ydet en indsats indenfor et eller flere af følgende områder: virksomhed med ekstraordinær vækst eller startup med ekstraordinært potentiale; en særlig indsats for fællesskabet i klyngen, og strategisk ledelse og omstilling under coronapandemien. Prisen er sponsoreret af Nykredit Bank.

“Jeg er stolt af at præsentere prisen ‘Årets Robotvirksomhed 2020’ til Mobile Industrial Robots blandt så stærk en gruppe finalister. MiR har leveret et særligt bidrag til klyngen i år ved at demonstrere stærk vækst og innovation i en tid, hvor pandemien skaber både nye muligheder og udfordringer. MiR har et stærkt fundament for at fortsætte deres vækstrejse takket været deres strategisk ledelse og innovativ produktudvikling. Det glæder mig at se, at andre virksomheder i klyngen anerkender MiRs ekstraordinære udvikling med denne pris,” sagde Centerdirektør for Nykredit Bank i Odense, Lars Holm.