Verdens førende forretningsstrateg kommer til Odense i forbindelse med Thinkers50
Danske og europæiske erhvervsledere får enestående mulighed for at møde Harvard professor Michael E. Porter, når han gæster Odense til maj. Her vil han tale om innovation som vejen til vækst, når Thinkers50 European Business Forum afholdes i Odense.

Thinkers50 Europe kan nu afsløre, at den moderne forretningsstrategis fader, Harvard professor Michael E. Porter, bliver hovedtaler på Thinkers50 European Business Forum.

Ambitionen er, at Thinkers50 European Business Forum skal blive forretningsverdenens pendant til Det Verdensøkonomiske Forum i Davos.

Det første Thinkers50 European Business Forum, kommer til at foregå den 9.-10. maj 2017 i Odense og afholdes i ODEON, Odenses nye musik-, teater- og konferencehus.

Det er ikke tilfældigt, at Thinkers50 Europe får base netop i Odense, som på det seneste har markeret sig stærkt på områder som robotter, droner og IT.

-Som Michael Porter pointerer, er idéer vejen til morgendagens konkurrencedygtighed. Dette er det overvejende rationale bag beslutningen om at placere Thinkers50 Europe i Odense. Odense er et fascinerende og spændende sted. Forretningsmæssigt har byen en levende iværksætterkultur og er hjemby for en lang række af de ledende spillere inden for robot- og droneteknologi – en high-tech klynge baseret på gentænkningen af byens eksisterende industri, udtaler grundlæggerne af Thinkers50 Des Dearlove og Stuart Crainer.

Anker Boye
Anker Boye

Odenses Borgmester Anker Boye ser frem til at byde de fremtrædende forretningstænkere velkommen.

-Odense er midt en transformation til en moderne storby, med fokus på at skabe vækst gennem ny viden og nye teknologier, som robotter og droner. Med Thinkers50 Europe placeret i Odense og med Michael Porter som hovedtaler, vil den udvikling få endnu mere fart. Det giver Odenses virksomheder adgang til ny viden og nye idéer, ligesom det vil sætte Odense på landkortet og kunne tiltrække nye virksomheder og ny arbejdskraft til Odense, siger Anker Boye.

Thinkers50s partnerskab med Odense Kommune er en del af Odenses målrettede strategi for at tiltrække flere erhvervsfolk og investorer til Odense og samtidig give byens virksomheder adgang til ny viden, der kan omsættes til vækst.

Thinkers50 Europe afholdes i tæt samarbejde med blandt andet Syddansk Universitet, og udover det europæiske Business Forum i maj indeholder samarbejdet om Thinkers50 Europe også en lang række andre initiativer. Thinkers50 Europe kommer også til at stå bag udgivelser af tidskrifter og bøger, afholdelse af workshops, netværksmøder og events, hvilket adskiller Thinkers50 Europe fra andre erhvervskonferencer.

Bjarke Wolmar, som er vækstchef i Odense, lægger ikke skjul på, at det er lidt af et scoop, at det er lykkedes at tiltrække en kapacitet som Michael Porter, der normalt optræder på steder som World Economic Forum, til Odense.

-Vi har allerede oplevet meget stærk interesse for vores arrangement. Blandt andet er det lykkedes at få stærke sponsorer med, som for eksempel Deloitte. Det bidrager yderligere til at give Odense makismal eksponering i forretningskredse, vurderer Bjarke Wolmar

Vækstchefen forventer, at selve forummet vil trække ca. 500 topchefer og beslutningstagere fra hele Europa til Odense.

Om Thinkers50
Thinkers50 blev grundlagt af de to erhvervsjournalister, forfattere og eksperter Stuart Crainer og Des Dearlove i 2001. Thinkers50 finder, rangerer og deler de bedste idéer indenfor ledelse.

Hvert andet år publicerer Thinkers50 en global rangliste over de bedste management tænkere, hvor vinderen i 2015 var Harvard professor Michael Porter.

Tidligere har Clayton Christensen (2013 og 2011), CK Prahalad (2009 og 2007) og Peter Drucker (2003 og 2001) vundet prisen som den bedste management tænker.