Odense Musikskoles Musikklasse er en stor succes. Musikklassen er for elever i folkeskolens 7.- 9. klasser med stor musikalsk interesse, og formålet er at hjælpe eleverne med at udvikle deres passion ved at give dem et nyt unikt fællesskab omkring musik.

Odense Musikskole

Der snakkes, grines og hygges i stor stil, når Musikklassen møder ind hver fredag og én lørdag om måneden på Odense Musikskole. De 25 elever kommer fra hele 16 forskellige skoler i Odense og har det til fælles, at de brænder for at arbejde med musik.

Marie Holt Hermansen går til dagligt i 8. klasse på Risingskolen og skal nu være med i Musikklassen for 2. år i træk. Hun siger om sit engagement i Musikklassen:

“Jeg oplever, at musikken skaber et stort og trygt fællesskab. I starten af året sagde vores underviser, at fællesskabet ville komme til at fylde meget, men først senere på året forstod jeg, hvor godt et fællesskab Musikklassen giver. Udover at møde nye mennesker udvikler man sig også meget rent musikalsk på et år. Jeg har fx fået et stort kendskab til andre instrumenttyper, så jeg nu ved, at althorn er stemt i en anden toneart! Jeg er selv guitarist, men jeg ved, at det har overrasket nogen af de andre, at man kan tage samme tone forskellige steder på en guitar.
Jeg kan slet ikke vælge Musikklassen fra, selvom jeg har travlt – det er det for godt til!”

Emil Musiat O’Kane går i 9. klasse på Stige Friskole, og også han har valgt at fortsætte i Musikklassen. Han siger om sin beslutning om at tage et år mere i Musikklassen:

“Det er altid hyggeligt og sjovt at spille musik i Musikklassen. Nogle af dem jeg kender fra sidste år, fortsætter også, og vores lærer Søren “solgte” det godt: han lagde forskellige teasere ud til os og sagde bl.a., at vi skulle spille noget musik fra Japan … det er helt nyt og anderledes for mig, så det glæder jeg mig til!
I det hele taget glæder jeg mig til at lære nye ting – og så var det bare pissesjovt sidste år!!!”

Både Marie og Emils udtalelser om at være en del af Musikklassen er sød musik i musikskolens souschef Maibrit Baagøe Schmidts ører, da deres oplevelser netop lægger i tråd med musikskolens formål med at oprette klassen:

“Musikklassens elever kommer rundt omkring fra hele byen, og netop fællesskabet omkring musikken tiltrækker dem. De fleste oplever ofte at sidde alene med deres interesse for musik ude på deres egen skole, og mødet med andre musikinteresserede unge får dem til at blomstre op. I musikklassen er der rum og frihed til at nørde igennem, og de unge brænder virkelig for det her projekt. Det er en stor styrke for det musikalske læringsmiljø med så motiverede elever, og det eleverne dyrker herinde på musikskolen, tager de med videre til deres lokale skoler, så det spreder sig som ringe i vandet.”

Fakta
Musikklassen blev startet op som en gratis forsøgsordning i 2016 med en bevilling fra Slots- og Kulturstyrelsen. Nu er fondsmidlerne sluppet op, men takket være en bevilling fra Odense Kommune og delvis brugerbetaling, har musikskolen muligheden for at videreføre tilbuddet.

Med musikklassen har Odense Musikskole skabt et helt særligt musikalsk undervisningsmiljø for unge musiktalenter fra hele Odense med rum til fordybelse i deres musikalske interesse i et fællesskab med andre unge.

Optagelse i musikklassen
For at blive optaget i Musikklassen, skal hver ansøger til en individuel optagelsessamtale, hvor elevens motivation og musikglæde afklares. Samtalerne foregår i marts måned, og man kan tilmelde sig via musikskolens hjemmeside. gere til Musikklassen. Tilmeldingen foregår via musikskolens hjemmeside: www.odensemusikskole.dk. På baggrund af optagelsessamtalerne udvælges max. 25 elever, der tilbydes plads i musikklassen.

Læs mere om Musikklassen på Odense Musikskoles hjemmeside: www.odensemusikskole.dk