Nordisk Film skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om åbningen:

Allerede fra fredag den 29. maj kan du igen se film i Nordisk Film Biografer Odense. Budskabet til gæsterne er klart: Kom trygt i biografen!

Nordisk Film Odense åbner. foto: Nordisk Film

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer Odense været lukket, men nu er biografchef John Philipsen klar til at åbne igen. Allerede på fredag den 29. maj slår han dørene op til biografen og byder gæsterne velkommen. Biografen har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.

“Vi glæder os helt vildt til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser. Vi har virkelig lagt os i selen, så vi igen kan være trygt sammen i biografen – på afstand. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne,” siger biografchef John Philipsen.

Biografen i Odense vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne. Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

“Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit – og selvfølgelig også både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn, så biografturen kan blive – næsten – som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden,” siger John Philipsen.

Når biografen i Odense åbner, vil det bl.a. være med animationsfilmen “Fremad”, den danske debutfilm “Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og “Bombshell” med Charlize Theron. Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man fra tirsdag 26. maj også kan købe billetter. John Philipsen opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Nordisk Film Biografer vil gerne fejre genåbningen og sige tak til nogle af de mest loyale biografgængere. Derfor får biografgæster, som er medlem af Nordisk Film Biografers loyalitetsklub BIOPLUS, mulighed for at tyvstarte allerede på torsdag 28. maj, hvor der i Odense samt Imperial i København og biograferne i Aarhus C og Aalborg Kennedy inviteres til en eksklusiv forpremiere kun for BIOPLUS-medlemmer. Alle medlemmer vil få mulighed for at deltage i en online-konkurrence, hvor der udloddes alle billetter til forpremierens fire forestillinger i Odense, Imperial, Aarhus C og Aalborg Kennedy. De, der deltager i konkurrencen, vil få direkte besked, om de har vundet, og vil med det samme få tilsendt to gratis billetter til forpremieren.

Nordisk Film Biografer er landets største biografkæde med 23 biografer over hele landet. De første elleve af kædens biografer – og herunder biografen i Odense – åbner fredag 29. maj. I ugerne herefter åbner resten.

Fakta om genåbningen af Nordisk Film Biografer

Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med i alt 23 biografer i Danmark. Nordisk Film driver også 21 biografer i Norge og én biograf i Sverige.
Fredag 29. maj åbner følgende Nordisk Film-biografer: Dagmar, Field’s, Falkoner, Tåstrup, Lyngby, Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding.
Torsdag 4. juni åbner følgende Nordisk Film Biografer: Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Trøjborg i Aarhus, Randers, Aalborg Syd og Viborg.
Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbnes op gradvist i den efterfølgende periode, nærmere information herom følger på et senere tidspunkt. Nordisk Film Biografer Næstved er under ombygning, hvor der installeres helt nye luksussæder i alle salene. Biografen forventes at kunne genåbne i juli.