Et mangeårigt ønske for beboerne i Fangel er netop gået i opfyldelse: En ny cykelsti fra Fangel til Bellinge. Indvielsen fandt sted søndag den 6. november og var arrangeret af den lokale trafikgruppe i Fangel, som har været inddraget i projektet lige fra begyndelsen

Det har i mange år været fangelbeboernes store ønske at få en cykelsti, som kan give børnene en mere sikker vej til skole og børnehave. 10 millioner blev afsat af Odense Byråd sidste år, og her i november står cykelstien så klar fra Fangel til Brogårdsvej i Bellinge.

-Det glæder mig meget, at vi nu har kunnet åbne stien officielt. Jeg ved, at det længe har været beboernes store ønske, og de lokale har arbejdet ihærdigt på at få gjort cykelstien til en realitet. Samtidig ligger det Odense Kommune meget på sinde at give børnene en sikker skolevej. Det giver dem en tryg start på dagen, og ikke mindst en frihed til selv at kunne transportere sig, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Trafikgruppen Fangelvej, som består af beboere i området, har gennem årene i adskillige sammenhænge hejst flaget for en cykelsti i Fangel. Nu er det endelig lykkes, og det fejrede gruppen ved at invitere til festlig indvielse med cykeltur og afsluttende hygge på Fangel Kro søndag den 6. november.

Trafikgruppen har været inddraget i projektet som en aktiv medspiller lige fra begyndelsen, hvilket har betydet, at projektet er tilfredsstillende for både de daglige brugere og Odense Kommune.

Malene Holm, som er formand for trafikgruppen, glæder sig over den nye cykelsti og fremhæver især det gode samarbejde med både beboere, by- og kulturforvaltningens medarbejdere og dem, der har udført arbejdet.

-Hele vejen igennem synes jeg, vi er blevet utrolig godt behandlet. Politikerne er flere gange kommet ud til os, deltaget i møder og lyttet til vores argumenter. I forhold til det færdige resultat kan vi slet ikke få armene ned. Vi glædes dagligt over det fine resultat, men også over at vores datter nu for første gang selv har cyklet hjem fra en legeaftale i Fangel. Cykelstien giver særligt vores børn en stor frihed, og det kan vi kun være glade og stolte over, siger Malene Holm.

Fakta om cykelstien i Fangel
Odense Byråd bevilligede 10 mio. kr. i oktober 2015
Arbejdet gik i gang i juni 2016 og blev afsluttet 3. november 2016
Der er på en 1,5 km strækning anlagt cykelsti i begge sider af vejen