Den store betonproducent Unicon opfører en stor og moderne betonfabrik ved Odense som erstatning for virksomhedens to eksisterende fabrikker i Højby og på Odense Havn.

“Vi har en strategi, der indebærer, at vi i de kommende tre-fem år vil investere et trecifret millionbeløb i at understøtte vores tilstedeværelse i Danmarks vækstpunkter. Det sker blandt andet ved at bygge nye, store og moderne fabrikker, og her er Odense vores første fokusområde vest for Storebælt”, forklarer regionsdirektør Jan Søndergaard Hansen fra Unicon i en pressemeddelelse.

“Vi vil i den forbindelse gerne takke Odense Kommune for et godt og konstruktivt samarbejde i processen”, fortsætter han.

“Perfekt for Odense”, skriver borgmester Anker Boye på Facebook. Unicon flytter fra havnen og bygger nyt i Tietgenbyen. Alle medarbejdere flytter med. Det åbner op for nye p-pladser og nyt spændende boligbyggeri på havnen i form af 34.000 kvm på Pakhuskajen.

Unicon får en topmoderne betonfabrik med to store, uafhængige produktionslinjer med en samlet kapacitet på 160 kubikmeter beton i timen. Der er tale om to 4000/6000 l blandere, og som noget nyt vil der være to udløb under hver blander, så blanderkapaciteten udnyttes bedre.