En brandstation eller et slot – den nye legeplads i Nørregade kan være begge, når børnene indtager den ved åbningen den 29. april. Legepladsen er blevet til virkelighed efter ønske fra arbejdsgruppen i Nørregade samt midler fra Odense Kommune og Fionia Fonden. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Odense SlotNørregade er en af Odenses meget spændende gader med et bredt udvalg af specialforretninger. Nu får de besøgende – og ikke mindst børnefamilierne – en ekstra grund til at besøge Nørregade.

Den 29. april indvier By- og Kulturforvaltningen samt arbejdsgruppen for Nørregade nemlig en ny og flot legeplads i gaden. Legepladsen er inspireret af Odense Slot og en klassisk brandstation med tilhørende brandbil, og den bliver placeret ved hjørnet hos Wendorff mod Asylgade.

– Det bliver en meget flot legeplads, og den kommer til at ligge rigtig godt ved den sydlige indgang til gaden. I forvejen har Nørregade meget at byde på, og nu får den endnu mere. Jeg er rigtig glad for, at vi har kunne imødekomme ønsket fra arbejdsgruppen i Nørregade, og jeg vil gerne takke for et generelt godt samarbejde mellem dem og forvaltningen og så selvfølgelig ikke mindst takke Fionia Fonden for den økonomiske opbakning, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Arbejdsgruppen består af fire erhvervsdrivende i Nørregade samt en repræsentant fra By- og Kulturforvaltningen, som arbejder for at udvikle gaden og tiltrække flere besøgende til området. Henning Rouchmann fra Illuminazione er med i arbejdsgruppen, og han glæder sig til indvielsen.

– Legepladsen skal være med til at skabe større liv i den indre by. Vi er presset af ændringerne og arbejdet i bymidten, så det er vigtigt med gode aktiviteter. Hvad kan derfor være mere nærliggende end at lave noget for børn og børnefamilierne, siger Henning Rouchmann.

Legepladsen i Nørregade er finansieret med 414.000 kroner bevilliget af Odense Byråd samt et tilskud på 50.000 kroner fra Fionia Fonden.

Alle er naturligvis meget velkomne til at deltage i åbningen af legepladsen, som finder sted fredag den 29. april kl. 15.00. I dagens anledning serverer bageriet Wendorff kage, Odense Chokoladehus byder på chokolader, og Søndergaard Hairdesign tilbyder at sætte hår på de fremmødte børn efter først til mølle princippet.

Del på sociale medier