Den 25. januar 2020 hylder kaffeglade whiskey-connaisseurs den irske kaffe landet over, når lokale barer serverer gratis Irish Coffee. Tag en god kammerat eller kollega under armen og byt eftermiddagskaffen ud med en gratis Irish Coffee på Ryan’s of Odense, Storms Pakhus eller Rabalder Bar mellem kl. 15.00 og 16.00.

Irish Coffee er oprindeligt skabt til at bringe varme og styrke til forkomne og forfrosne flypassagerer. Derfor passer den perfekt, når vi skal lune os i det hundekolde vintervejr. Så hvad er bedre at gøre i januar end at søge i ly for det sure vejr – og varme sig på en gratis Irish Coffee?

Fejr National Irish Coffee Day med din kaffeglade ven, få varmen og nyd en gratis Irish Coffee mellem 15.00 og 16.00 på en af følgende barer*:

Ryan’s of Odense
Fisketorvet 12
5000 Odense C

Storms Pakhus
Lerchesgade 4
5000 Odense C

Rabalder Bar Odense
Overgade 47, stuen,
5000 Odense C

Historien om Irish Coffee
Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44. Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne. For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey. Én af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

*Gældende betingelser
Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020. Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.