Odenseanere og kommende turister i Odense kan glæde sig til foråret 2018. Her åbner et nyt hotel i Odenses nye bydel, centralt på Thomas B. Thriges Gade. Navnet på det nye hotel bliver Hotel Odeon, og det skal drives af Odense Sport & Event. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Odense får et nyt og moderne hotel, når Hotel Odeon åbner i foråret 2018. Det spritnye hotel bliver Odenses største hotel og bliver centralt placeret i Odenses nye bydel på Thomas B. Thriges Gade, tæt på H.C. Andersens Hus, Odense Banegård Center og gågaderne i Odense.

Det er Odense Sport & Event og 3C-koncernen, der står bag det nye hotel i hjertet af Odense. Det nye Hotel Odeon skal opføres af det danske udviklings- og entreprenørfirma KPC, og når det nye hotel står færdig, bliver det Odense Sport & Event, en del af 3C-koncernen, der skal stå for driften.

Ideel base for forretningsfolk og turister
Hotel Odeon får et stærkt nordisk arkitekturudtryk, bygget i fem etager, og hotellet kommer til at rumme 234 værelser og flere mindre konferencelokaler samt en større restaurant. Dermed bliver Hotel Odeon Odenses største hotel.

Med byggeriet af Hotel Odeon går ønsket om endnu et hotel i hjertet af Odense i opfyldelse for Odense Kommune, og hos byens borgmester er der glæde over, at en vigtig brik i byomdannelsesprojektet nu er på plads.

– Med aftalen om Hotel Odeon på plads, fortsætter Odense den spændende udvikling, som byen er midt i. Det er glædeligt, at der er endnu en investor, der har taget et stort ansvar for byomdannelsesprojektet i Odense, og jeg glæder mig over de flotte planer og visioner, der er på tegnebrættet med Hotel Odeon. Jeg er sikker på, at hotellet bliver en stor gevinst for hele byen, når det åbner i 2018, siger Odenses borgmester, Anker Boye.

Hotel Odeon bliver nabo til Odenses nye musik, teater og konferencehus, Odeon, og tæt op ad indgangen til Hotel Odeon kommer letbanestoppet ved Skulkenborg. Hotel Odeon bliver således den ideelle base for såvel forretningsfolk, konferencegæster og turister – med optimal tilgængelighed med underjordisk parkering for bilister og adgang til offentlig transport.

– Vores vision med Hotel Odeon er at skabe grundlaget for en unik hoteloplevelse. Her skal funktionel komfort fremstå i et klart samspil med den æstetiske formgivning. Hotel Odeon bliver ideelt placeret i Odenses nye spændende bydel og kommer til at passe flot ind i det byomdannelseprojekt, som er i fuld gang i Odense netop nu. Det er vi stolte af, at kunne være en del af, siger Kurt Poulsen, koncerndirektør i KPC.

Koncernchef i 3C-koncernen Niels Thorborg, glæder sig også til at se det nye hotel tage form.

– Med tilgangen af Hotel Odeon løftes Odense midtbys hotelkapacitet. Derved kommer byen et stort skridt tættere på, at kunne tiltrække store messer og konferencer. Arrangementer som tidligere er gået uden om Odense, fordi hotelkapaciteten har været for lille. Hotel Odeon vil være en nyskabelse i byen, og vi tror på, at hotellet kommer til at tiltrække mange forretningsfolk og danske og udenlandske turister. Vi forventer at opleve en synergieffekt i samspil med de mange øvrige spændende tiltag, der er undervejs i Odense og glæder os til at følge byggeriet, siger Niels Thorborg.

Der er forventet byggestart i efteråret 2016 og planlagt åbning af Hotel Odeon i foråret 2018.

Fakta om Hotel Odeon:
Hotel Odeon kommer til at udgøre et samlet areal på ca. 9.000 m2. Hotel Odeon vil fremstå i et stærkt nordisk arkitektudtryk med en kombination af teglsten, udsmykkede aluminiumsrecesser omkring vinduer og åbne glasarealer, der orienterer sig mod de beplantede gårdrum. Hotel Odeons rummelige ankomstarealer åbner mulighed for fleksible anvendelser og udadvendte funktioner, imens hotelværelserne tilbyder en tilbagetrukket oplevelse, hævet op over den charmerende midtby med fine udsyn til det nære midtbyliv.