I 2017 bliver forholdene for Odenses skatere endnu bedre, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Til sommer vil der blive opstillet mindre mobilt skate-elementer på Byens Ø, og i samme periode åbner anlægget ”matrikel 17A” ved Erhvervsakademiet Lillebælt.

Odense har et levende skatemiljø, og snart er der flere muligheder for at skate eller rulle i Odense. By- og Kulturforvaltningen har afsat 200.000 kroner i rammen for Byens Ø til indkøb af mobile skate-elementer, som vil blive opstillet til sommer nær Fodboldfabrikken.

På samme tidspunkt forventer forvaltningen at kunne indvie ”matrikel 17A” – et permanent anlæg ved Erhvervsakademiet Lillebælt med et budget på 1,2 millioner kroner, som By- og Kulturudvalget har afsat.

– Odense er en storby, hvor der skal være plads til at dyrke sine interesser, og vi vil gerne understøtte et aktivt og godt skatemiljø på havnen. Det er dejligt, at vi kan se frem til både et permanent anlæg og mobile elementer i området, og jeg håber, at de begge vil vække glæde og blive flittigt brugt, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Flittig brug er netop forventningen hos Odense Skateboard Forening, hvor formand Simon Haldbo glæder sig til sommeren.

– Vi er meget glade for udsigten til nye skatefaciliteter i byen, for vi har længe ønsket os en placering tættere på byen og tættere på vores brugere. For en skater er det altafgørende, at man har nogle sjove og spændende elementer at lege med, og at underlaget er godt. Det ser ud til, at vi får meget af dette opfyldt med de nye elementer på Byens Ø og en ny skatepark i beton på ”matrikel 17A”.

Odense Skateboard Forening har desuden modtaget 490.000 kroner via Forstadspuljen, som foreningen vil bruge til at modernisere dele af anlægget i Skt. Jørgens Parken. Det er planen, at moderniseringen begynder i uge 12.

Valget af mobile skate-elementer på Byens Ø skyldes hensynet til fremtiden. Byens Ø ændrer sig løbende, og det skal være muligt at genbruge investeringen på en anden placering, når der senere skal bygges på øen.