Fra august 2019 kan byens talenter inden for sport, kunst og kultur flytte ind på Odense Elite College. Det nye College er et helt nyt kollegietilbud for de studerende i elitemiljøet. Her bliver der styr på bolig og mad i et understøttende miljø, så talenterne uforstyrret kan pleje både talent og uddannelse. By- og Kulturudvalget støtter med 300.000 kroner årligt frem til 2020, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

På det nye Odense Elite College kan de studerende fremover bo under forhold, hvor der bliver ro og plads til at dyrke talentet på træningsbanen eller scenen, mens uddannelsen kommer i hus.

Alle Odenses eliteklubber har tilkendegivet, at de er med ombord, ligesom byens uddannelser bakker op om den nye selvejende institution, der skal åbne i august 2019. I marts bevilligede By- og Kulturudvalget 300.000 kroner årligt frem til 2020, som blandt andet støtter det pædagogiske opsyn og koordineringen med klubber og uddannelsesinstitutioner.

Foto: ABW

– Jeg har kun roser til Odense Elite College, for det er stærkt, at klubber og organisationer tager et fælles initiativ. Samtidigt er det et tilbud, som favner bredt. Der bliver plads til både fodboldspilleren, balletdanseren og musikeren. Det er vigtigt for mig, at Odense er i stand til at understøtte vores talenter, så de kan udnytte deres potentiale. Det er også en del af Odenses udvikling, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Tidligere har Odense Kommune haft en aftale med byens kollegier, som gjorde det muligt for de unge talenter at få en plads, men Odense Elite College tilbyder mere end tag over hovedet. Her kommer der også korrekt forplejning og pædagogiske opsyn med i pakken.

I øjeblikket peger alt på, at Odense Elite College kommer til at høre hjemme på Syddansk Erhvervsskoles Campus One på Blangstedgårdsvej i Odense SØ, og faktisk er de første talenter allerede rykket ind i nogle ledige værelser.

– Vi er tyvstartet en lille smule, men vi glæder os selvfølgelig til den store åbning næste år, siger Jacob Landtved konsulent på Odense Elite College og fortsætter:

– Det er et stort behov for et elitecollege i Odense, og det viser den store opbakning, som vi har fået fra klubber og institutioner tydeligt. Jeg vil også gerne takke rådmanden, udvalget og By- og Kulturforvaltningen for at være meget lydhør overfor vores ønsker. Det er helt nødvendigt med kommunal interesse og opbakning – også for en selvejende institution.

Når Odense Elite College åbner i august 2019, er hensigtserklæringen, aftalt med Syddansk Erhvervsskole, at det bliver med 40 pladser, alt efter skolens kapacitet.