OK skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om oktantal:

Energiselskabet OK var de første til at indføre oktan 100 i Danmark, da det danske selskab i sommer introducerede højoktanproduktet på 41 udvalgte tankstationer. Det har været et hit hos kunderne, og derfor udruller OK nu oktan 100 til hele landet. Senest er det blevet gjort tilgængeligt på OK-tankstationerne, der ligger i Odense. Fra OK Plus på Sandhusvej til OK-tankstationen ved SuperBrugsen i Hjallese.

“I OK har vi forbrugeren i fokus, og vi ønsker at tilbyde de produkter, som kunderne ønsker. Mange kunder har efterspurgt oktan 100, og derfor giver vi nu bilister i hele landet adgang til produktet,” forklarer Anders Knudsen, salgsdirektør i OK.

Bedre for motoren

På moderne motorer har oktantallet betydning for motorens effekt. Desuden er oktantallet et udtryk for benzinens modstandsdygtighed over for tændingsbanken. Det er især biler med højtydende turbomotorer, der kan have en gavnlig effekt af et højere oktantal. Der vil aldrig være problemer i at anvende en benzin med højere oktantal, end det bilfabrikanterne foreskriver.

“Oktan 100 har gavnlig virkning for motorens effekt. Derfor kan man med fordel vælge at købe dette produkt, hvis man ønsker at få fuldt udbytte af sin bil,” forklarer Anders Knudsen.

Indførelsen af oktan 100 betyder samtidig, at OK udfaser salget af oktan 92.