Nørregårds Teater og Kulturmaskinen slår sig sammen om en festival, der har ambitioner om at blive en af efterårsferiens helt store oplevelser.

En ny børneteaterfestival i Odense lover både grin og store følelser. Nørregaards Teater og Kulturmaskinen er gået sammen om at skabe en uge med spændende oplevelser for børn fra halvanden til ni år.

Foto: Odense Kommune

Festivalen favner alt fra gendigtninger af HC Andersens eventyr over musikalske pop-up-bøger til livtag med den første kærlighed og endda døden, den uvelkomne realitet, vi alle skal se i øjnene en dag.

Den ugelange festival, der løber af stablen i uge 42, er den indtil videre mest ambitiøse samarbejdsplan for de to kulturinstitutioner.

– Det er virkelig glædeligt, når institutionerne tager ejerskab og hiver fat i hinanden. Sammen kan Nørregaards Teater og Kulturmaskinen skabe en langt bedre børneteaterfestival, end de kunne hver for sig. Vi har en spændende kulturpolitik i Odense, men den skal løftes fra papiret og ud i virkeligheden. Det er kulturinstitutionernes opgave, og den løser de virkelig med denne festival, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hos Nørregaards Teater glæder leder Carsten Wittrock sig over det nye samarbejde:

– Scenekunsten er basalt vigtig for dannelsen af det demokratiske menneske. I teatret konfronteres man med sider af både virkelighed og fantasi. Her er plads til at reflektere over spørgsmål, der måske ellers ikke bliver stillet, og som for det unge publikum ikke nødvendigvis er et møde i en pædagogisk sammenhæng.

Kulturmaskinens chef, Jakob Kwederis, er overbevist om den nye festivals kvalitet i en ellers godt pakket efterårsferiekalender:

– Der er ingen tvivl om, at når du står der på kanten af ferien og ønsker dig en helt særlig oplevelse sammen med dine børn, så anbefaler vi børneteaterfestivalen – i teatret med jer, for dér ligger de oplevelser gemt, man virkelig husker.

TID: 14.-20. oktober 2018
STED: Nørregårds Teater & Kulturmaskinen

Læs det fulde program og køb billet på: https://kulturmaskinen.com/arrangementer/boerneteaterfestival