Højtkvalificeret international arbejdskraft er afgørende for væksten i de private virksomheder i Odense og flere virksomheder oplever et stigende behov for at rekruttere specialister fra udlandet. For tredje år i træk fejrede International Community Odense de internationale borgeres bidrag til byen ved ‘International Night 2017’. Ønsket er at synliggøre det levende internationale miljø, der er i Odense, mens ambitionen er, at flere internationale tilflyttere bliver permanente indbyggere.

Det gamle Odd Fellow palæ slog fredag d. 10. november dørene op for ca. 300 internationale borgere til International Night 2017. Under temaet “the swinging twenties” blev der budt op til fest i ægte 20’er-stil med Charleston-dans og bigband i palæets historiske rammer.

Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Steen Møller siger:

“I Odense er vi glade, når højtkvalificerede udenlandske borgere slår sig ned i byen. Det vil vi også gerne vise dem, og derfor fejrede vi vores internationale tilflyttere fredag. Vi vil ganske enkelt gerne sige tak. De skal føle sig værdsat og gerne så tilpas i Odense, at de ikke bare slår sig ned midlertidigt, men også slår rod i byen.”

Med lanceringen af International Community Odense (ICO) i 2015 tog Odense Kommune et stort skridt på vejen mod bedre tiltrækning og fastholdelse af højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. ICO har løbende afholdt netværksmøder, Spouse Caféer for ægtefæller og partnere, og en lang række arrangementer om alt fra det svære danske sprog til det kommunale nærdemokrati.

“Til hverdag forsøger vi at hjælpe de internationale tilflyttere med alt fra at finde rundt i det danske system til at finde ligesindede. Men én gang om året vil vi gerne sige en ekstra særlig – festlig – tak for de internationales bidrag til byen. Vi tror på, at begge dele kan være med til at vække deres interesse for at blive boende i Odense”, siger rådmand Steen Møller.

Udover dans og musik stod programmet fredag også på et oplæg om den bugnende restaurationsscene i Odense fra foredragsholder Bo Bomuld samt en comedy quiz om Danmark og danskere med comedy-duoen Den Hvide Lektie. For de mange deltagere var det også være muligt at hilse på ambassadører fra Litauen, Holland, Australien og Indien.

Det er tredje år i træk, at International Night fejres. Første gang var i 2015 med deltagelse af Prinsesse Marie. International Night blev afholdt i et partnerskab mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

Odense, International Community Odense
Foto: ABW