Fyns Klaverfestival er en konkurrence for unge fynske pianister op til 17 år og løber af stablen lørdag den 10. marts 2018 på Odense Musikskole. Dommerpanelet udpeger 3 vindere, som går videre til den store landsdækkende klaverkonkurrence Steinway Piano Festival.

Den Fynske Klaverkomité byder velkommen til en dag, hvor deltagerne får mulighed for at vise deres musikalitet, møde andre pianister og deltage i klaverkonkurrencen. Publikum kan glæde sig til klavermusik i mange afskygninger i en hyggelig atmosfære. Salen på Odense Musikskole vil danne rammen om Fyns Klaverfestival.

Deltagere fra hele Fyn.
Alle deltagere i konkurrencen skal være bosiddende på Fyn, og man må ikke være påbegyndt en konservatorieuddannelse. Til gengæld er konkurrencen åben for alle klaverelever, uanset om man går i musikskole eller er privatelev. De ca. 30 deltagere inddeles i 3 aldersgrupper: de yngste op til 11 år, de

Pressefoto: Musikskolens dag.

12-14-årige og de 15-17-årige.

Til konkurrencen kan man spille enten klassisk eller rytmisk musik. Med et klassisk repertoire kan man vælge frit blandt klassiske klaverværker, og det er derudover obligatorisk at spille et stykke komponeret efter 1960. Stiller man op med et rytmisk repertoire, kan man vælge frit blandt rytmiske klaverværker, og det er obligatorisk, at der indgår improvisation.

Konkurrencen.
Årets jury består af tre dommere: Niels Thybo, Thomas Buur og Britt Krogh Grønnebæk. Juryen vægter, at programmet viser musikalitet, teknisk niveau, forskellige sider af deltageren og at deltagerens personlighed skinner igennem. Udover at bestemme fordelingen af præmier i hver gruppe, udpeger dommerpanelet 3 vindere som går direkte videre til den landsdækkende klaverkonkurrence Steinway Piano Festival.

Publikum er meget velkomne til at overvære konkurrencen, hvor de kan glæde sig til klavermusik i mange afskygninger i en hyggelig atmosfære.

Det sker lørdag den 10. marts 2018 kl. 10.00-16.00 på Odense Musikskole i Danmarksgade 10, 5000 Odense C. Der er fri entré for alle.

Fyns Klaverfestival arrangeres af den Fynske Klaverkomité og er et samarbejde mellem alle fynske musikskoler omkring talentarbejde. De 10 fynske musikskoler skiftes til at afholde konkurrencen, der i år også giver 3 vindere direkte adgang til deltagelse i den landsdækkende Steinway Piano Festival i København.