Odense Musikskole og Risingskolen indleder det nye skoleår med at udvide deres eksisterende samarbejde med det helt nye orkestertiltag “Risingstrygerne” for elever i 2.-5. klasse.

Musikskolen har i flere år drømt om at genoplive “Risingstrygerne,” og den drøm kan nu realiseres takket være to generøse fondsbevilliger fra AP Møller-fonden og Tuborgfondet til indkøb af instrumenter. Eleverne vil få mulighed for at spille på både violin, cello, bratsch og kontrabas.

Foto: Odense Musikskole

Det nyetablerede strygeorkester er en genoplivning af det gamle traditionsrige orkester “Risingstrygerne,” der under ledelse af dirigent Thorkild Larsen var et landskendt og meget anerkendt og aktivt orkester op gennem 1970’erne og 1980’erne.

I mange år har Odense Musikskole og Risingskolen haft et tæt samarbejde omkring tilbud af musikalske aktiviteter både inden for og uden for skoletiden til eleverne på Risingskolen. Det nye strygeorkester vil være et attraktivt tilbud til nuværende elever på 2.-5. årgang, som alle har haft mulighed for at prøve kræfter med strygeinstrumenterne i det gratis holdtilbud “Stryg og Leg” i 0. og 1. klasse.

Musikskolens souschef Maibrit Baagøe Schmidt siger om det nystartede orkester:

“Vi er rigtig glade for at kunne starte endnu et helt nyt orkester op ude på en folkeskole. Det giver børnene en masse spændende oplevelser, både musikalsk og socialt, at være sammen om det fælles orkesterprojekt. De øver sammen hver uge, de mærker hvordan de bliver dygtigere og dygtigere i løbet af året, og de får en masse oplevelser med koncerter og arrangementer, også med orkestre fra andre skoler i Odense. Og så oplever de samtidig, hvor fantastisk det er at skabe noget større sammen i et orkester. Jeg er virkelig glad på børnenes vegne over, at de får denne mulighed.”

Risingskolens leder Pernille Wessel er også glad for det nye tilbud til skolens elever:

“På Risingskolen er vi glade for at kunne tilbyde vores elever endnu et rigtig godt musiktilbud i samarbejde med musikskolen. Det nye orkester “Risingstrygerne” ligger i naturlig forlængelse af vores gratis tilbud til de yngste “Stryg og Leg,” og det ligger fint i tråd med Risingskolens mål, om at åbne også musikkens verden for vores elever. Vi glæder os til at byde de nye orkesterbørn velkommen, og til at fortsætte vores gode samarbejde med Musikskolen.”

“Risingstrygerne” øver sammen hver mandag kl. 15.00-15.45 på Risingskolen under ledelse af violinlærer Camilla Axelsen og cellolærer Trine Bruun Sørensen. Orkestret er for elever i 2.-5. klasse. Elever fra alle skoler i Odense er velkomne.

Der er åbent for tilmelding via musikskolens hjemmeside.

Foto: Odense Musikskole