It-virksomheden Chili Security fra Odense hædres som Danmarks sundeste arbejdsplads.

Chili Security har været genstand for stor opmærksomhed efter at have indført obligatorisk betalt motion i arbejdstiden, og kan nu kalde sig landets sundeste.

Medarbejderne hos Chili Security forlader deres computere for at dyrke motion i virksomhedens kantinelokale hver mandag og onsdag. Det indbringer nu virksomheden en prestigefyldt pris. Blandt de fem regionsvindere blev det IT-sikkerhedsfirmaet, Chili Security i Odense, som løb af med den endelige sejr i konkurrencen og dermed blev Danmarksvinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017.

Chili Security kæmpede om prisen med The Walt Disney Company Nordic i Region Hovedstaden, Arriva Nykøbing Falster i Region Sjælland, midtVask i Region Midtjylland og Ejendomscentret Drift og Service i Region Nordjylland.

IT-sikkerhedsfirmaet Chili Security ligger i Odense og er med sine 16 ansatte kåret som Danmarksvinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017. Chili Security har indført en halv times obligatorisk motion i arbejdstiden to gange om ugen. Medarbejderne har samtidig gjort en stor indsats for at samle stemmer til deres initiativ.

– Intentionen er både at få rørt medarbejderne, så vi forebygger arbejdsskader og mindsker sygefraværet men ligeledes også at styrke sammenholdet. Træningen er en god kombination af styrketræning, pulstræning og teamwork. Vi får grinet en del, og alle hæmninger omkring overvægt og forskelligheder er fuldstændig glemt. Vi pjatter og træner hårdt og intenst på én og samme tid, siger direktør Martin Larsen, Chili Security.

Underdirektør Anne Seiersen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension bakker op og ønsker tillykke med prisen på vegne af partnerne bag konkurrencen. – Arbejdspladser, der investerer i sundhed i arbejdstiden har produktive og glade medarbejdere. Chili Security er det bedste eksempel på det. Vi håber, at andre kan blive inspireret af denne virksomhed, og at hver arbejdsplads vil finde på deres egne måder at prioritere fysisk som mental sundhed på.

– Danmarksvinderen er et godt, inspirerende bud på, hvad et sundhedsinitiativ kan være – og dermed også et bud på, hvordan vi sikrer, at fremtidens arbejdsstyrke holder sig sund og rask, så arbejdspladserne fortsat kan være konkurrence- og bæredygtige. Vi ønsker Chili Security et stort tillykke med prisen, siger underdirektør Anne Seiersen, Forsikring & Pension, der sammen med Falck, Dansk Erhverv og Dansk Firmaidrætsforbund står bag Initiativprisen og Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Fakta om konkurrencen.
“Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017” er et samarbejde mellem Falck, Dansk Erhverv, Forsikring & Pension og Dansk Firmaidrætsforbund, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning. Læs mere om konkurrencen, om Danmarksvinderen og om de fem regionsvindere på www.sundestearbejdsplads.dk

Bag kåringen står Falck Healthcare, Forsikring og Pension, Dansk Erhverv og Dansk Firmaidræt.

Foto: Chili Security