I fredags var det tre år siden, de lyseblå madudbringere fra Wolt begyndte at blive synlige i bybilledet, og de er mildest talt blevet taget godt imod. Flere end 400.000 ordrer fra Odenseanerne er løbet gennem Wolt-app’en siden opstarten – og det er især burgerne, der hitter.

Det startede med 29 restauranter og 37 kurérpartnere til at bringe mad ud. I dag er der 90 restauranter og 190 aktive kurérpartnere hos Wolt i Odense. Og dem er der brug for.

Odenseanerne har nemlig vist sig overordentligt sultne efter lokal takeaway. Siden madudbringningstjenesten kom til byen fra tre år siden er der blevet lagt flere end 413.000 bestillinger hos Wolt.

“De første tre år i Odense er gået over al forventning med en tredobling i antallet af restauranter og en femdobling i antallet af kurérpartnere. Det vidner meget godt om, at takeaway bragt til hoveddøren er blevet et hit i Odense,” siger Tine Schou, kommunikationschef i Wolt Danmark.

Hun forklarer desuden, at jobbet som kurérpartner er meget populært i Odense, hvor det især er de unge, studerende der får kilometer i benene ved at bringe mad ud fra byens restauranter. Den kurér, der har givet den mest gas i 2020 er Seleman Pharles Mabala, som i 2020 har leveret flere end 6.000 ordrer og kørt knap 20.000 kilometer rundt i Odense.

Burger, pizza og sushi er favoritter i Odense
Når Odenseanerne bestiller takeaway er bestillingerne godt spredt ud over de 90 restauranter, der er tilknyttet Wolt-app’en. Det til trods er der alligevel fem restauranter, som ligger sig i front: Mcdonalds i Kongensgade, Burger Shack på Vintrapperstræde, Bagelboden, Burger Anarchy og Papa Cucina.

Også når Wolt opgør, hvilke madtyper der er mest populære, kan top 5-restauranternes menuer ses afspejlet:

“Odenseanernes takeaway-vaner afspejler meget godt resten af landet med burgeren som en klar favorit,” forklarer Tine Schou.

Pizza kommer ind på en andenplads, sushi på en tredjeplads og sandwiches og vietnamesisk på henholdsvis fjerde- og femtepladsen. Om top 5-listen ser sådan ud næste år vil Tine Schou ikke garantere:

“Vi tilpasser os hele tiden den efterspørgsel, der er blandt vores kunder i Odense og de tilbud, vores restaurantpartnere har til dem. Og så holder vi selvfølgelig et vågent øje med nye restauranter, der kommer til byen. Fortsætter efterspørgslen som i de seneste år bliver der også fart på 2021 med nye, lækre spisesteder og flere seje kurérer i Odenses gader. Det glæder vi os til,” afslutter hun.

Foto: ABW