Der bliver tryk på, når 4 orkestre for børn og unge i Odense forener deres kræfter, gentager sidste års succes og for andet år i træk spiller en stor fælles koncert på Amfi-scenen ved Brandts Klædefabrik.

Fællesskab giver mening
Det var så stor en succes sidste år, at de 4 musikudbydere for børn og unge endnu en gang gør fælles front og præsenterer deres musik sammen.

Maibrit Baagøe Schmidt, souschef på Odense Musikskole udtaler:

“At børn og unge spiller musik fylder ikke ligeså meget i medierne som sport, spejder og andre gode fællesskabsbaserede ting. Musik er et ligeså stærkt fællesskab, og det vil vi gerne vise ved vores fælles koncert. Her forener vi vores kræfter og viser musiktilbuddene for børn og unge i Odense Kommune.”

Ved koncerten præsenteres også alsidigheden i de unges musikliv i Odense, når både tamburkorps, harmoniorkestre og brass band stiller op til koncert. Hvert orkester vil spille et par numre fra deres eget repertoire, ligesom der også er arrangeret et par fællesnumre for alle deltagere, der skal fyres af i starten og slutningen af koncerten.

Som optakt til selve den store fælles koncert på Amfi-scenen er der 3 af orkestrene, der fylder gaderne i midtbyen med musik.

By- og Kulturrådmand Jane Jegind byder velkommen til koncerten fra scenen kl. 11.30.

Meget mere end musik
Musikken giver meget mere for deltagerne end bare det at spille et instrument. At spille med i en gruppe giver også en social omgangskreds og en masse fede oplevelser med koncerter, arrangementer, rejser og konkurrencer. Det giver et fællesskab med andre unge, som har samme interesse som en selv. Ydermere styrker musikken andre aspekter af de unges udvikling fx deres intelligens, evnen til indlæring og koncentrationsevnen.

Gruppeleder for Odense Tamburkorps, Lis Nowak, siger om arrangementet:

“Det gør vi for at vise bredden og variationen i musikudbuddet til unge i Odense. Vi har en fælles vision, nemlig “musik for alle.” For os betyder det ikke så meget, hvor de unge vælger at spille musik, men at de spiller musik, og at de finder den hylde, hvor de kan udvikle sig som musikere og mennesker sammen med andre. Det er vigtigt for os, at alle unge har mulighed for at dyrke deres musikalske interesse i et fællesskab med andre. Derfor vælger vi i dag at præsentere alle muligheder.”

Til koncerten kan man få en smagsprøve på orkestrenes repertoire og møde orkestermedlemmerne til en uforpligtende snak.

Fri entré
Tid: Lørdag den 15. september 2018 fra kl. 11.30
Sted: Amfi-scenen ved Brandts Klædefabrik
Orkestre: Odense Skole- og Ungdomsorkester, Odense Pigegarde, Odense Tamburkorps og Odense Musikskoles harmoniorkester “Helt Blæst.”

Foto: Odense Musikskole