OFF skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om sin Podcast:

OFF – Odense International Film Festival er i konstant udvikling. Selvom festivalen afventer og tilpasser sig den aktuelle situation med hensyn til årets festival sidst i august, så står den ikke stille. OFF præsenterer podcasten Kort er godt!, hvor publikum kan se fantastiske kortfilm fra hele verden sammen hver for sig. Værtene er festivalleder Birgitte Weinberger og den Robert-nominerede skuespiller Claus Riis Østergaard.

Claus Riis Østergaard, foto: OFF

Kort er godt! tager naturligt sit udgangspunkt i det korte format: i hver episode vil værtene tale om en kortfilm, som har været vist på OFF igennem årene, og som nu ligger frit tilgængeligt på nettet. Alle har derfor mulighed for at se de korte film før eller efter, de lytter med. Der er ingen stjerner at uddele, ingen anmeldelsessnak; det er en samtale mellem to mennesker, der lige har set en film og deler den oplevelse, de har haft, med hinanden.

Kortfilm sammen hver for sig

Claus Riis Østergaard gæstede OFF sidste år, da han var vært på festivalens store gallashow OFF Awards. Vi kender ham fra både teaterbrædder, biograflærreder og populære serier, som eksempelvis Norskov og senest Fred til lands, som han fik en Robert-nominering for. Nu slår han, på behørig afstand, naturligvis, pjalterne sammen med Birgitte Weinberger i en podcast om det korte format.

Claus Riis Østergaard udtaler:

“Jeg elsker kortfilm og har ofte ærgret mig over, at jeg ikke får set nok. Det er jo ikke et format, man sådan støder på, når der ikke lige er OFF. Derfor var jeg straks på, da Birgitte kom med ideen, og jeg synes, vi har fået skabt et uhøjtidligt og sjovt frirum, hvor vi kan dyrke vores fælles passion.

Den gode halve time, som podcasten varer, skal helst føles, som to mennesker, der lige er gået ud af biografen og sludrer om den film, som de har set sammen. Derfor håber vi også at det, der skinner igennem, er u-ekspert-agtig begejstring over de film, vi har set sammen hver for sig. Og så er kortfilm er jo en intens ting, en maggiterning. Den gode kortfilm er en fuld oplevelse, hvor du samtidig inde i dig selv har komprimeret en hel historie, nogle gange en hel roman, på de få minutter som kortfilmen varer, så der er masser at snakke om.”

Film og fællesskab

Podcastens præmis er opstået på baggrund af de forvirrende tider, som vi befinder os i lige nu. Vi må ikke opsøge fællesskabet fysisk, men vi skal stadig finde en måde at være sammen på. I podcasten Kort er godt! er målet derfor også at skabe et fællesskab med lytteren og give denne mulighed for at snakke med. De film, der bliver sludret om i podcasten, bliver således offentliggjort på OFFs digitale platforme op til udgivelsen af de forskellige afsnit, så lytteren selv har mulighed for at følge tankesporene undervejs.

Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

“Vi vil rigtig gerne skabe et nyt, anderledes, vedkommende og varmt kortfilmsfællesskab. Ideen blev ganske rigtigt kickstartet af de særlige omstændigheder, som vi befinder os i lige nu, men i virkeligheden er det en gammel drøm. En drøm om et virtuelt og langtidsholdbart filmfællesskab med fokus på det korte format. OFF har så mange fantastiske kortfilm på hylderne fra festivalens mange år, og med denne podcast kan vi forlænge både filmens liv og festivalens fællesskab.”