Lørdag aften er de største danske og internationale kortfilmtalenter hyldet ved OFF Awards 2019. Hovedprisen, HCA Award, går til iranske Mohammad Kart for filmen Bache Khor (Child Eater), der samtidig modtager 35.000 DKK. Vinderfilmen bliver sendt videre til Oscarakademiets nomineringsudvalg sammen med modtagerne af prisen for årets danske kortfilm, Mount Everest af Rasmus Nyholm Schmidt, Børge Ring Award for bedste animationsfilm, Lidérc Úr (Mr. Mare) af Luca Tóth, samt bedste dokumentarfilm, belgiske Après Le Silence (After the Silence) af Sonam Larcin.

OFF19 lakker mod enden, og som afslutning på en forrygende uge med smukke, provokerende, rørende, følsomme, humoristiske og tankevækkende kortfilm, samtaler, seminarer, koncerter og filmvisninger afholdt festivalen til aften OFF Awards; en konfettispækket prisfest, hvor jurymedlemmerne løftede sløret for filmvinderne i de mange konkurrencer. Skuespiller Claus Riis Østergaard agerede veloplagt vært under aftenens prisuddeling, der var kulminationen på den 44. udgave af OFF – Odense International Film Festival.

Tillykke! Og tak for i år

OFF ønsker alle vinderne stort tillykke! For festivalleder Birgitte er lørdagens prisshow i sandhed en festdag:

“Det er jo helt vildt at opleve den glæde og forventning, der summer i salen til aften. Og ikke mindst se, hvor rørte de mange vindere bliver. Men det mest fantastiske er måske at se det fællesskab, der opstår mellem de mange filmskabere i løbet af festivalugen – et fællesskab, der gør, at denne aften ikke er båret frem af intern konkurrence, men af sammenhold og begejstring på hinandens vegne. Fra mig og resten af festivalholdet skal lyde en hjertelig tak til alle filmskabere, der har sendt deres film til os, og til alle de 121 fremragende kortfilm, der endte med at udgøre det kreative, kunstneriske fundament for OFF19.”

By- og Kulturrådmand i Odense, Jane Jegind, glæder sig også over en veloverstået festivaluge:

“Det er vigtigt for os som mennesker og som samfund, at vi har kulturelle oplevelser. Gerne i fællesskab. Det er sundt at blive udfordret, at reflektere og ikke mindst tale sammen om kunst og kultur. Det rummer stor værdi for den enkelte og vores velfærd. Derfor er det også med stolthed og glæde, at jeg – på vegne af Odense – igen kan sige tak for en tankevækkende og festlig udgave af OFF – Odense International Film Festival.”