Politiet har udpeget en række områder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – de såkaldte ”hotspots”. Det er områder, hvor borgerne almindeligvis søger hen for at nyde solen. I Odense drejer det sig om Byens Ø, Munke Mose, Eventyrhaven og Skovsøen/Engen.

Meldingen fra politiet er klar: Undgå at søge mod disse områder. Find alternative steder at nyde solen. Afstå generelt fra at tage ophold steder, hvor mange andre er forsamlet. Så medvirker du til at begrænse smittespredningen.

Det gode vejr har lokket mange danskere ud i parker og andre rekreative områder. Det har nu fået politiet til at skærpe opsynet med de steder, hvor man har aktuelle erfaringer med større forsamlinger, som kan risikere at øge smittespredningen.

Politiet vil blandt andet føre øget tilsyn med disse områder og – om nødvendigt – udstede opholdsforbud, hvis for mange mennesker stimler sammen.

Der vil blive opsat skilte i de pågældende områder, som indskærper, at man i videst mulig omfang bør tage ophold et andet sted. Hvis der fortsat er for mange mennesker, der stimler sammen, kan politiet iværksætte et midlertidigt opholdsforbud.

Listen er dynamisk og kan ændre sig. Følg med her.

Foto: ABW