Søndag den 13. september fejrer Plantorama i Odense Havens Dag. Samme dag inviteres alle interesserede til katteudstilling ved Kattens Dag.

Traditionen tro skydes årets store plantesæson i gang den anden weekend i september, hvor Plantorama i Odense fejrer Havens Dag. Her kan alle interesserede kigge forbi og stille spørgsmål til centerets haveeksperter, som står klar med gode råd til efterårets begyndelse, hvor kombinationen af nedbør og lun jord giver optimale forhold for at plante. Det er også i efteråret, at havens bærbuske og frugttræer skal plantes, og derfor er der gratis smagsprøver på juice fra High on Life’s juicebar inspireret af havens eget spisekammer.

Havens dag, foto: Plantorama

– Modsat hvad de fleste tror, er det i efteråret, at blandt andet hække, frugttræer og bærbuske har bedst af at blive plantet. Jorden er typisk lun og fugtig, og da grene og blade ikke vokser så meget på, kan planterne kun bruge energien under jorden på at etablere rødderne, siger Kamilla Høy, der er planteekspert i Plantorama.

 Katteudstilling i Odense

Den 13. september stiller Plantorama i Odense også skarpt på de ni-livede, firbenede venner og inviterer til Kattens Dag. Her kan man opleve katte i mange forskellige former og farver, når Jydsk Racekatte Klub udstiller racekatte fra nær og fjern, og der vil være smagsprøver på kattesnacks, som man kan tage med hjem til sin egen kat.

– Det er dejligt at få en masse dyr på besøg, og jeg er selv rigtig spændt på at se, hvilke katte Jydsk Racekatte Klub kommer og viser frem. Og så håber jeg, at der kommer mange besøgende, som kan få en masse god viden og måske endda lade sig inspirere til selv at tilføje en kat til familien, siger Brian Peter Nissen, der er centerchef i Plantorama i Odense.

Praktisk information

Havens Dag og Kattens Dag afholdes i Plantorama på Risingsvej i Odense søndag den 13. september fra klokken 9.00 til 16.00, hvor der bydes der på smagsprøver fra High on Life’s juicebar og Jydsk Racekatte Klub laver katteudstilling.