Ensomhed er et stigende problem blandt børn og unge i Danmark. Børn fra udsatte familier betaler en særligt høj pris. Derfor er det essentielt, at foreninger som HOME-Start Odense gør et stort stykke arbejde for at komme dette i forkøbet, ved at arrangere diverse værksteder og aktiviteter for udsatte børnefamilier i Odense. Foreningen har netop modtaget en stor donation fra Poul Erik Bech Fonden.
HOME-Start Odense, der begyndte deres arbejde i 2011, inviterer deres tilknyttede børnefamilier og familiens frivillige familievenner til diverse aktiviteter i Kulturmaskinen i Odense. Aktiviteterne tager udgangspunkt i at forebygge ensomhed, ved at skabe et fællesskab for de sårbare børnefamilier med kultur som et vigtigt samlingspunkt. Koordinator ved HOME-Start Odense, Bente Buch Pedersen siger:
“Gennem de sidste 10 år har vi opbygget en stabil afdeling, der hvert år støtter mellem 35-45 sårbare og pressede odenseanske børnefamilier. De familier vi har med at gøre, er meget forskellige, men er alle ofte udfordrede i at have et meget sparsomt netværk og en grad af ensomhed, sundhedsmæssig mistrivsel i form af stres, depression, angst eller anden form for sygdom i familien, der betyder, at hverdagen kan være svær at overkomme.”
Hun fortsætter: “Der er et stort behov for hjælp til familierne. Derfor er vi meget glade for donationen fra Poul Erik Bech Fonden, da vi så kan hjælpe endnu flere sårbare børnefamilier, gennem vores aktiviteter og værksteder i Kulturmaskinen i Odense.”
Det modsatte af ensomhed HOME-Start Odense er en frivillig organisation, der er en del af HOME-Start Worldwide, som blev grundlagt i Storbritannien for mere end 35 år siden. Foreningen støtter frivillige i deres arbejde med udsatte børnefamilier og har til formål at sikre alle børn en god start på livet. Pia Ellegaard Nissen, partner i EDC Bolig Poul Erik Bech Odense M, stod for overrækkelsen. Hun siger:
“Poul Erik Bech fonden støtter frivillige foreninger, som gør en forskel for andre. HOME-Start Odense er et godt eksempel på en sådan forening. De gør et stort stykke arbejde for at trække både forældre og børn ud af ensomheden og ind i en holdbar hverdag, hvor de trives. Det skinner igennem, at foreningens frivillige virkelig bekymrer sig for familierne og brænder for at gøre en forskel for hvert eneste mennesker, der kommer deres vej. Derfor er vi særligt stolte over at kunne støtte foreninger, som HOME-Start Odense, med overskuddet fra mæglervirksomheden.”
Om Poul Erik Bech Fonden Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.poulerikbechfonden.dk.
Senest har følgende foreninger modtaget støtte af Poul Erik Bech Fonden: Legeheltene, BROEN Danmark, Foreningen Aarhuskolonien, Herning Care, Sønderjyske Kidz, Bykirken Odense og Kirkernes Sociale Arbejde Viborg.
Om Poul Erik Bech I juni 2015 valgte Poul Erik Bech som 66-årig at gennemføre et generationsskifte i Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech. Løsningen på generationsskiftet blev, at Poul Erik forærede 60% af aktierne i virksomheden til Poul Erik Bech Fonden, 30% af virksomheden til sin datter Jane Bech og selv beholdt de sidste 10%. Via fondsejerskabet blev fremtiden således sikret for såvel medindehavere som virksomhedens mere end 600 medarbejdere – en ejerstruktur, som kendes fra nogle af de største, danske virksomheder.
Om EDC Poul Erik Bech EDC Poul Erik Bech er Danmarks største og eneste landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed og består af 63 boligbutikker, 18 erhvervscentre og har over 600 medarbejdere. EDC Poul Erik Bech har over 40 års erfaring og er en del af EDC-gruppen. EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er den eneste fondsejede mæglervirksomhed. Størstedelen af virksomheden er ejet af den almennyttige fond Poul Erik Bech Fonden. Gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for børn. Kender du en lokal forening, der har brug for en håndsrækning, så hører vi meget gerne fra jer? Læs mere på www.poulerikbech.dk og www.poulerikbechfonden.dk.