Foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus fik Odense ZOO overrakt Odense Bæredygtighedspris af Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråds. Odense ZOO fik prisen som en anerkendelse af haves CSR-indsats. Odense ZOOs direktør Jens Odgaard Olsson glæder sig over den anerkendelse, det er at få prisen.

Odense ZOOs CSR-indsats har fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. Under den sociale indsats arbejder Odense ZOO fx med jobskabelse, integration og frivillighed. Haven investerer hvert år i at optimere driften til gavn for miljø og økonomi. Fokus er desuden på fx affaldssortering, biodiversitet og samarbejde med en lang række lokale aktører.

Det var en glad direktør Jens Odgaard Olsson, Odense ZOO som foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus modtog diplom for Odense Bæredygtighedspris af Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd

– Det fremgår meget tydeligt, at Odense ZOO har en helhedsorienterede tilgang til at drive haven på. Det er jo lige netop hvad bæredygtighed handler om, og det vil Odense Bæredygtighedsråd gerne belønne med denne pris, fortæller Peter Rahbæk Juel.

Det var en synligt tilfreds direktør Jens Odgaard Olsson, Odense ZOO, der modtog diplomet for Bæredygtighedsprisen.

– At vinde denne pris er en stor anerkendelse af den indsats, som alle lige fra teknisk personale, over dyrepassere til de unge i vores spisesteder har leveret. Bæredygtighed giver ganske enkelt mening for os. For kun ved at tænke økonomiske, miljømæssige og sociale hensyn ind i driften af Odense ZOO, skaber vi de bedste løsninger i vores have nu og i fremtiden, siger Jens Odgaard Olsson.

Det var sjette gang Odense Bæredygtighedspris blev uddelt. Prisen er tidligere vundet af Fyns Almennyttige Boligselskab, BioTrans Nordic, Økologi Haven ApS, Odense Fødevarefællesskab og Scandic Odense. Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd og gives til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø.