Den 6. september inviterer Center for Civilsamfund til Puljens Dag 2018. Her kan organisationer, foreninger og aktive borgere blive klogere på Odense Kommunes puljer og finde inspiration til, hvordan de kommer i gang med deres spændende projekter og idéer.

Hver eneste dag opstår der nye idéer i Odenses mange foreninger. Måske mangler idrætsklubben bedre faciliteter? Måske trænger lokalområdet til en begivenhed at samles om? Uanset hvad kan der være brug for penge eller anden hjælp for at komme videre.

Her kommer Puljens Dag ind i billedet. Den 6. september kan alle interesserede møde på Borgernes Hus, hvor Center for Civilsamfund sætter fokus på to områder: “Kommunale puljer og muligheder” og “Ressourcer er andet end penge”.

Første emne giver et overblik over kommunale puljer samt muligheden for at møde puljerepræsentanter ansigt til ansigt. I det andet emne handler det om at kigge på sine ressourcer med et andet blik. For hvad gør man, som borger eller frivillige i en forening, hvis det projekt man brænder for ikke passer ind i en af Odense Kommunes puljer, fonde eller der bare er for lang tid til ansøgningsfristen?

– Vi har mange puljer i Odense, og det kan måske virke overvældende for en aktiv borger eller forening at finde rundt. Det gør Puljens Dag noget ved. Jeg er også spændt på at høre alternative forslag til, hvordan borgere med en god en idé kan komme i gang, hvis der ikke er puljemidler. Som kommune er det ikke altid muligt at finde midlerne til en konkret idé, men måske findes der andre veje, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det er foreningen “Sager der samler” og Mace Group, der giver forskellige bud på, hvordan man alligevel kommer videre, selvom økonomien ikke er på plads. Desuden vil borger-til-borger-portalen, Boblberg, fortælle nærmere om, hvordan man finder andre ildsjæle at starte aktiviteter eller projekter med.

Puljens Dag bliver 6. september afholdt på Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C fra klokken 16.30 til 19.00. Det vil være muligt at købe sandwich og drikkelse. Det er ikke nødvendigt med tilmelding for at deltage i arrangementet.

Foto: ABW