Med en omsætning på 187 mio. kr. og et plus på bunden på 12,3 mio. kr. blev 2021-regnskabet det bedste nogensinde for Odense-virksomheden Esoft. CEO for Esoft Danmark A/S Ian Holmgaard forventer tocifret vækst de kommende år.

Esoft, der er global markedsleder på fotos, video, tekst og markedsføring til ejendomsmæglerbranchen, kom ud af 2021 med det bedste resultat nogensinde.

Omsætningen steg fra 162,3 mio. kr. i 2020 til 187,1 mio. kr., mens årets resultat blev løftet til 12.3 mio. kr. Det viser det netop offentliggjorte 2021-regnskab for Esoft Systems A/S, der er koncernselskabet for Esofts aktiviteter i blandt andet Danmark, Sverige og Vietnam.

“Vi kommer fantastisk stærkt ud af 2021, hvor vi satte adskillige omsætningsrekorder i løbet af året. Samtidig landede vi et endnu bedre resultat end forventet, så der er på alle måder grund til at være stolt af vores 2021,” siger CEO i Esoft Danmark A/S, Ian Holmgaard.

Høster gevinsten af store investeringer

Esoft blev stiftet af ejer og grundlægger René Dines Hermand i år 2000 og har over årene udviklet sig til en global markedsledende leverandør af indhold til boligannoncering, ligesom virksomheden i dag også tilbyder markedsføringsløsninger til ejendomsmæglerkæder over hele verden.

Esoft har de senere år investeret væsentlige millionbeløb i udviklingen af nye, datadrevne løsninger baseret på kunstig intelligens. Samtidig har man styrket den kommercielle organisation og Esofts globale setup, der omfatter hovedkvarter i Danmark, salgsselskab i Sverige, produktionsfaciliteter i Vietnam og en kommerciel enhed i Dubai.

Ifølge Ian Holmgaard høster Esoft allerede nu gevinsterne af virksomhedens nyligt udviklede vækststrategi der rækker frem mod 2025. Her er to af hovedkomponenterne en yderligere global skalering og en fortsat styrkelse af rollen som markedsleder i de skandinaviske markeder.

“Vi ser nu, at de massive investeringer, vi har foretaget de senere år i blandt andet ny teknologi, bærer frugt, og at vi med vores globale tilstedeværelse og organisation kan tilbyde et setup, som meget få kan matche,” siger Ian Holmgard.

Som eksempel henviser han til, at Esoft alene i 2021 behandlede næsten 15 mio. billeder til kunder på tværs af fire kontinenter og 24 lande.

Tager markedsandele i USA

Baseret på 2021-resultaterne og forventningerne til den relativt nye strategis bidrag er ambitionen stadig at løfte omsætningen til én milliard kroner inden 2030. Med 2021-resultatet har Esoft øget sin omsætning med over en tredjedel siden 2017, og samtidig forventer Ian Holmgaard tocifret vækst de kommende år.

“Vi tager markedsandele i USA og får stadigt større fodfæste i de øvrige globale markeder. Helt generelt mærker vi en øget efterspørgsel på både vores basisprodukter og vores nyeste løsninger, så kommercielt står vi et rigtigt godt sted,” siger Ian Holmgaard og tilføjer:

“Vi har stadig store ambitioner og sætter nu, med den klare indikation på, at vores strategiske valg giver resultater, yderligere turbo på vores vækstplaner. 2021 har kun bekræftet os i, at vi har fundet den rette opskrift, og den vil vi sætte yderligere strøm til i de kommende år.”

For yderligere oplysninger, kontakt:

Ian Holmgaard, CEO, Esoft Danmark A/S: +45 25 55 91 01 / iho@esoft.com

Fakta om Esoft

Stiftet i år 2000. Leverer fotos, video, tekster og markedsføringsløsninger til ejendomsmæglerbranchen. Hovedkvarter i Odense med kontorer i Sverige, Dubai og Vietnam. Globalt beskæftiger Esoft over 850 medarbejdere. Fotograferer på daglig basis +30.000 billeder.