En fynsk virksomhed arbejder med værdier og udviklingsprocesser for at løse udfordringen med manglende kvalificeret arbejdskraft i Region Syddanmark med hjælp fra Tietgens projekt Compress.

“Altså; alt det med drift har vi styr på. Men projekt Compress er en nem vej til at tage hul på udenoms-udfordringerne, som det også er afgørende for bundlinjen, at vi tager os af, men som nemt drukner i den daglige drift”, fortæller Lars Jensen, direktør i den odenseanske virksomhed Claus Andersen Rustfri Stål A/S.

Foto: Tietgen

Medarbejderudvikling og samarbejdet med Compress
Claus Andersen Rustfri Stål A/S oplever lige som mange andre virksomheder i Region Syddanmark, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Virksomheden konkurrerer hårdt med andre fynske virksomheder, når det gælder store dele af deres medarbejdergrupper. Der er især rift om klejnsmede og svejsere.

Optimering af fastholdelse af eksisterende og tiltrækning af nye medarbejdere er derfor afgørende for Claus Andersen Rustfri Stål A/S og Lars Jensen er meget bevidst om, at medarbejderudvikling skaber medarbejderloyalitet og giver virksomheder et godt ry- også på den lange bane.

Det er blandt andet her, at samarbejdet med projekt Compress kommer ind i billedet. Projektet er finansieret af den Europæiske Socialfond og har Tietgen KompetenceCenter som hovedkraft. For Claus Andersen Rustfri Stål er samarbejdet en anledning til at få kigget virksomheden efter i sømmene og reflekterer over alt det “udenom” selve produktionen, såsom værdier, virksomhedskultur og medarbejderudvikling – alt det “uhåndgribelige” som dog også har afgørende betydning for en virksomheds processer, ressourceforbrug og bundlinje.

“Det er skruen uden ende bare at blive ved med at smide mere og mere i lønposen for at få de rette medarbejdere. Det kan vi ikke blive ved med, hvis vi skal kunne konkurrere om ordrerne med andre virksomheder fra f.eks. Tyskland. Vi er nød til at kigge på andre optimeringsmetoder og processer også”, forklarer Lars Jensen.

Fremtiden med Compress
Det er Lars Jensens ambition at samarbejdet mellem Claus Andersen Rustfri Stål A/S og Compress skal understøtte procesudvikling i virksomheden, ikke mindst for at sikre at virksomheden har de medarbejderprofiler der er brug for – også fremadrettet.

“Vi skal hele tiden tænke på, hvordan vi får de medarbejdere, vi har brug for og hvordan vi udvikler dem vi har. Her kan samarbejdet med Compress hjælpe os”, forklarer Lars Jensen.