Tirsdag den 23. oktober deltog elever fra Provstgaardskolen, Stige Friskole, Havrehedskolen og Hjallese skole i en såkaldt KUBO Coding Class hos it-virksomheden KMD på Niels Borhs Allé. Her lærte eleverne blandt andet at programmere små KUBO-robotter ved hjælp af instruktioner printet på papbrikker. Arrangementet fik positive ord med på vejen af både elever og lærere.

100 elever fra skoler i Odense deltog for nyligt i en såkaldt KUBO Coding Class hos it-virksomheden KMD på Niels Borhs Allé. Foto: KMD

Et kig ind i fremtiden, et kærkomment afbræk i skoledagen eller ny inspiration til undervisningen. Vurderingerne var mange, da elever og lærere fra Provstgaardskolen, Stige Friskole, Havrehedskolen og Hjallese skole deltog i en såkaldt KUBO coding class hos it-virksomheden KMD, hvor eleverne lærte at programmere selvkørende robotter ved hjælp af instrukser fra små brikker. Men uanset vinklen på arrangementet, var der begejstring at spore hele vejen rundt.

– Eleverne havde en spændende og lærerig dag. Det var fascinerende at opleve, hvor entusiastisk børnene kastede sig over robotterne. Det er en stor fordel, at selve læringsværktøjet er så enkelt, så eleverne hurtigt fik en succesoplevelse, siger Abdullah Salem fra Provstgaardskolen.

I alt deltog godt 100 elever i arrangementet, som blev afholdt i KMD’s lokaler på Niels Bohrs Allé.

Mange muligheder i programmering
Hos KMD, som afholdt arrangementet i samarbejde virksomheden KUBO, der udvikler robotter og læringsmateriale, var værterne imponeret over elevernes indsats og deres positive engagement.

– Det var en fornøjelse at opleve elevernes begejstring for robotterne, og det er betryggende for fremtiden at se, at både piger og drenge går til kodningsarbejdet med en umiddelbarhed og entusiasme, siger Carl-Erik Vesterager, værtschef hos KMD i Odense og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver lige så vigtigt at kunne programmere som at kunne regne eller skrive. Derfor mener KMD, at vi som landets største it-virksomhed bør tage ansvar for at inspirere børnene til at se de kreative muligheder, som der kan være i programmering.

Carl-Erik Vesterager vurderer, at eleverne får en stor fordel, hvis de på et tidligt tidspunkt får smag for programmering, og at det også ud fra en samfundsmæssig betragtning er vigtigt at øge kendskabet til digitale teknologier, da dette er en grundlaget for fremtidig vækst og udvikling. KMD arbejder derfor kontinuerligt med at udbrede kendskabet til programmering og udvikling af digitale kurser, bl.a. gennem arrangementer som KUBO-coding class.

Arrangementet i Odense var det i første i rækken af KUBO-coding class-arrangementer i landets største byer.

Om KMD
KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension.

KMD arbejder kontinuerligt med at udbrede kendskabet til programmering og udvikling af digitale kurser, bl.a. gennem arrangementer som KUBO-coding class. Foto: KMD