Det er med stor glæde, at Det Fynske Kunstakademi inviterer til skolens årlige åbent-hus arrangement Rundgang, som kan opleves i Skulptursalen i perioden 26.-28. juni. Grundet COVID19-situationen finder årets udstilling ikke sted som vanligt på de studerendes atelierer. Om dette års Rundgang forklarer de studerende: 

”Som resultat af COVID19-situationen har vi måtte gentænke, hvordan man laver en udstilling. Akademiet har som alle uddannelser og kulturinstitutioner været lukket ned gennem de sidste måneder. Det har givet en række udfordringer og stillet en række spørgsmål til, hvordan vi normalt arbejder, og hvordan kunstundervisningen traditionelt foregår.
 
Den normale undervisning er blevet udskiftet med en online løsning, der både har gjort adgangen til undervisningen lettere men samtidigt skabt en distance og et mangel på nærvær mellem de studerende. Ligesom det har stillet et vigtigt og svært spørgsmål:
 
Hvordan arbejder man i et rum der ikke findes? Hvordan laver man en udstilling, man ikke kan vise?
 
“Vi har ikke haft adgang til vore atelierer og sædvanlige arbejdsomgivelser i flere måneder. Derfor har vi været nødt til at bryde med idéen om det traditionelle atelierarbejde og i stedet skabe nye rum at arbejde i. Alle værkerne på årets Rundgang kommer uundgåeligt til at have en forbindelse til den nye virkelighed, vi alle har oplevet i gennem de sidste måneder.”

Til dette års Rundgang har de studerende skabt mere end én måde at opleve deres værker på. Foruden at udstille i Akademiets Skulptursal har de besluttet sig for at arbejde videre med den online dimension, der er blevet tilføjet deres hverdag ved også at bringe udstillingen ind i et digitalt rum. De har skabt en fælles Instagram-konto, der vil komme til at fungere som en virtuel udstilling, hvor beskueren kan få et indblik i de studerendes værker, arbejde og inspirationskilder. En undersøgelse af hvad der sker, når man lader et fysisk og abstrakt udstillingsrum sameksistere. Hvad er grunden til at være til stede fysisk, når alternativet er langt mere praktisk? I forsøget på at skabe en sammensmeltning mellem de to forskellige rum, har de studerende valgt, at lade Instagram-sidens kvadrater gå igen i den fysiske udstilling. 

Der vil altid findes nye måder at skabe kommunikation mellem kunstner og publikum og sørge for at bringe traditioner som Rundgang videre.

Online-udstillingen går live den 26 juni kl. 10.00 på @dfk.rundgang.
Grundet den nuværende situation vil der ikke være en fernisering, men udstillingen er åben for alle fra den 26. til den 28. juni fra kl 10.00 til 17.00. Fri entré til udstillingen som finder sted i Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi, Jernbanegade 13, 5000 Odense C.

De følgende studerende udstiller til årets Rundgang:

Frederik Brøgger Albertsen, Robin Højlund Baasch, Emma Bojsen, Sofie Brag, Solvej Kørner Brekling,  Malte Engelsen, Signe Maria Friis, Emil Grüner, Mads Grønberg, Anna Elisabeth Dupont Hansen, Jonas H. Helle, Mette Louise Hvidman, Mette Brehm Jensen, Eigil Bakdal Jørgensen, Anton Moesgård Jørgensen, Thomas Klein, Meret Krasa, Christina König, Rumle Larsen, Malte Frej Linnebjerg, Julie Lysgaard , Nuka Marstrand, Jeppe Østergaard Munk, Sofie Sjöo, Frej Volander , Johan Dam Westermann, Sidsel Winther og Wenjie Zhou.

For yderligere information vedrørende udstillingen kontakt venligst:
Kommunikationsmedarbejder, Marlene Bregndahl: mb@detfynskekunstakademi.dk