Er du en af de heldige, der er blevet optaget på SDU i Odense, og står du nu og skal finde ud af, hvordan du får din SU til at hænge sammen? Så kan du herunder få gode tips og tricks til, hvordan du strækker din SU mest muligt – så du både får smør på brødet og kolde øl i fredagsbaren. Hvis du gerne vil blive klogere på at leve på et budget, så kan du læse mere på KreditNU’s blog, hvor du finder masser af gode råd til den ansvarlige hverdagsøkonomi.

Få roommates
Boligposten er uden tvivl en af de største på posten – især hvis du vælger at bo centralt i nogle af de store byer. Odense er godt nok en af de største byer i Danmark, men leveomkostningerne – såsom huslejen er bestemt ikke på samme niveau som i Aarhus eller København. Ikke desto mindre så kan det stadig være en ret høj post, hvis din økonomi hovedsageligt består af SU og SU-lån.

Først og fremmest bør du overveje at finde et værelse fremfor at bo alene. Dels vinder du meget på den sociale post, men ligeledes kan der også være gode penge at spare, når I er flere der deler om udgifterne til Internet, TV og toiletpapir.

Men hvis du gerne vil bo alene, så har Odense heldigvis også masser af kollegier, du kan flytte ind på. Den store fordel ved kollegier er, at du får en fornuftig til meget lave priser. Ligeledes kommer du til at bo et sted med mange unge mennesker, så der er altid mulighed for at finde nogen at spille beerpong i mod i weekenden.

Spis fornuftigt
Dit dagligvarebudget er et af de steder, hvor du virkelig har mulighed for at være fleksibel. Det er i høj grad dig selv, der bestemmer, hvor meget du vil smide hver måned. Er du ikke den kræsne type, kan der således være mange penge at spare ved at holde dig til de mest basale madvarer – såsom havregryn, ris og pasta, du kan bruge som grundvare i dit køkken. Din kost bør i høj grad være varieret og ikke kun bestå af pizza og fredagspils, men spiser du fornuftigt i hverdagen, burde der helt bestemt også være råd til at leve det søde liv i weekenden.

Jagt studierabatter
Der er mange fordele ved at være studerende i Danmark. Først og fremmest får du en skatteyderbetalt uddannelse, så du skal ikke selv have penge op af lommen hvert semester for at betale for din undervisning. Du kan dog risikere at skulle betale for studiebøger og printerblæk, ligesom fredagsøllene ikke bliver dækket over skatten.

Til gengæld har du masser af muligheder for at tømme pils til en ganske billig pris i Odense. Dels har universitetet masser af fredagsbarer, hvor priserne i den grad er studievenlige. Men også i resten af byen kan du finde masser af studierabatter – ikke kun på byens barer, men også hos frisøren, i banken og hvor du ellers bruger dine penge.

Hvis du gerne vil blive klogere på at leve på et budget, så kan du læse mere på KreditNU’s blog, hvor du finder masser af gode råd til den ansvarlige hverdagsøkonomi. Foto: ABW