80 personer er hver søndag til gudstjeneste i Odense Vineyard, hvor Sara og Thomas Lorenzen er præster. Mange har en vanskelig baggrund, og kirken, som ligger centralt i Odense, har blandt andet fokus på at være et sted, hvor det stigende antal af sårbare unge i samfundet kan blive en del af et fællesskab. Det ville to folketingspolitikere gerne se nærmere på.

Kirken har et ansvar for de sårbare unge. Det mener de i hvert fald i Odense Vineyard, hvor de har sat fokus på gruppen, som i dag udgør en god del af de omkring 140 unge og familier, der er medlemmer af kirken.

– Vi lever i en tid, hvor rigtig mange bliver tabt i fællesskaberne. Passer du ikke lige ind, eller har du haft det svært, så er det ikke altid nemt at blive en del af ungdomskulturen. Vi er en kirke for alle og et fællesskab for alle. Og vi forsøger at skabe et sted, hvor du kan komme, som du er. Hvor du er unik, og hvor du ikke behøver leve op til en masse for at være en del af et fællesskab, fortæller præst i Odense Vineyard, Thomas Lorenzen.

Odense Vineyard har eksisteret i godt seks år og har til huse på Grønlykkevej 8D i Odense.

– Vi har som kirke et ansvar for dem, der bor omkring os. Og de sårbare unge er i mange tilfælde en tabt gruppe i samfundet. Vi har et fællesskab, og det vil vi gerne dele ud af, fordi vi tror på, at alle mennesker er vigtige og værdifulde. Og derfor vil vi rigtig gerne hjælpe de sårbare unge godt på vej i livet, udtaler Thomas Lorenzen.

De to folketingspolitikere, Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti og Erling Bonnesen fra Venstre, har netop besøgt kirken. ”Det var en øjenåbner, at se det store engagement og brede samarbejde, som frikirkerne står for,” siger Erling Bonnesen. Alex Ahrendtsen hæfter sig ved den kærlighed, som kendetegnede kirken i deres måde at møde mennesker på.

Læs mere om kirken her: http://odensevineyard.dk.

Foto: Odense Vineyard Kirke