European Halloween Cross: Anna Emilie Møller sejrer i suveræn stil – svenske David Nilsson første mand i mål efter spændende dyst

crossDavid Nilsson kunne lørdag løbe i mål som vinder af European Halloween Cross i Middelfart efter en spændende dyst med skiftende føringer undervejs. Hos kvinderne løb Anna Emilie Møller overbevisende og afgjorde tingene overraskende tidligt.

Nyskabelsen European Halloween Cross blev lørdag skudt flot i gang med en tæt og spændende dyst hos de mandlige eliteløbere. Det lignede ellers en tidlig afgørelse, da svenske David Nilsson allerede efter et par kilometer stak af fra sin konkurrenter. Hurtigt fik den nordiske mester på 10.000 meter skabt sig et solidt forspring, men en forfølgergruppe på fire – anført af Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) – fik lidt uventet lukket hullet, da Nilsson valgte at lade sig falde tilbage. Herefter var der spænding til det sidste. Peter Glans (OA/OGF), Mikkel Dahl-Jessen (AGF) og hollænderen Jesper van der Wielen lå alle med helt fremme, til der resterede lidt over en kilometer. Så satte Nilsson et ryk ind, som ingen kunne svare igen på. I mål var han ti sekunder foran en flot løbende Peter Glans, som tilføjede Abdi Hakin Ulad et sjældent nederlag i den hjemlige cross.

“Da jeg kunne mærke, at mit forspring blev mindre, besluttede jeg at lade dem komme op til mig. Tempoet faldt noget, og det blev lettere for mig. Jeg vidste dog, at Peter Glans var stærk i en spurt, så derfor valgte jeg at rykke med godt en kilometer igen,” lød det fra David Nilsson.

Peter Glans var selvsagt glad, men også noget overrasket over at kunne slå Abdi i dag - og så tilmed i Middelfart, hvor Glans er født og vokset op.
Peter Glans var selvsagt glad, men også noget overrasket over at kunne slå Abdi i dag – og så tilmed i Middelfart, hvor Glans er født og vokset op.

“Jeg er i rigtig god form og havde også håbet på noget godt i dag, men er alligevel overrasket over at kunne slå Abdi i dag,” fortalte Peter Glans, hvis klub viste stor styrke i dag. Således var halvdelen af de 12 hurtigste danske løbere fra Odense Atletik.

Mikkel Dahl-Jessen satte i sommer en flot PR på 1500 meter, men var herefter skadet i to måneder, hvilket bl.a. kostede ham DM-deltagelse. Med dagens flotte 5. plads understregede han, at han er tilbage og sammen med Glans står klar til at udfylde det hul, som Andreas Buenos karrierestop efterlader.

Suveræne Anna
Mens der hos herrerne var spænding til det sidste, så satte Anna Emilie Møller (Blovstrød) allerede efter 500 meter tingene på plads, da hun stak af fra feltet. Hendes nye træningsmakker i Blovstrød, Sylvia Kiberenge, kunne ikke følge tempoet, og i mål var afstanden vokset til 31 sekunder. Den portugisiske mester Salomé Rocha blev 3’er, men var næsten ét minut fra Anna. Sissel Møller (Skive AM) var på 5. pladsen næstbedste dansker og kandiderer stærkt til en plads på holdet til NM d. 12. november.

“Jeg er positivt overrasket over, at min form stadig er i top. Jeg havde egentlig regnet med, at vi skulle ligge og kæmpe sammen indtil det sidste,” fortalte Anna Møller efter løbet.

Triatlet overrasker med 4. plads
Hos juniorpigerne blev det til den ventede sejr for Anna Mark Helwigh (Sparta). På 2. pladsen kunne 800 meter løberen Helene Gottlieb (Holte IF) lidt overraskende besejre Louise Rode (Blovstrød) med tre sekunder. Den blot 15-årige triatlet, Sif Bendix Madsen (Sparta), tog en uventet flot 4. plads.

Sejr i klubdebut
Den tidligere Esbjerg-løber Kristian Holm Jensen fik en fornem debut i Aarhus 1900-trøjen, da han hos juniorerne sejrede med 23 sekunder ned til nr. 2 Alexander Siedler Nielsen (Hvidovre AM). Dermed har sidstnævnte god mulighed for at få NM-debut den 12. november. Det danske hold udtages tirsdag i næste uge.

Flot arrangement
Arrangørerne fra Lillebælt i Løb havde stablet et flot arrangement op i Fænø-Sund Park med solskin og træer i efterårets farver. Der blev indledt med cross for børn samt et trailløb for alle. I alt deltog 517 i aktiviteterne. Om et år er Danmark vært for NM Cross, og dét mesterskab vil blive afviklet netop her.

European Halloween Cross – Middelfart d. 29. oktober 2016:

Mænd – 9 km
1. David Nilsson SVERIGE 29:58 min.
2. Peter Glans, Odense Atletik 30:08
3. Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM 30:15
4. Jesper van der Wielen, HOLLAND 30:17
5. Mikkel Dahl-Jessen, AGF 30:20

Kvinder – 6km
1. Anna Emilie Møller, Blovstrød 21:35 min.
2. Sylvia Kiberenge, Blovstrød/KEN 22:06
3. Salomé Rocha PORTUGAL 22:31
4. Rtuh Wangui KENYA 23:20
5. Sissel Møller, Skive AM 23:27

Drenge – 6km
1. Kristian Holm Jensen, Aarhus 1900 20:00 min.
2. Alexander Siedler Nielsen, Hvidovre AM 20:23
3. Joachim W. Rosbo, Bagsværd AC 20:34

Piger – 4,5km
1. Anna Mark Helwigh, Sparta 16:44 min.
2. Helene Gottlieb, Holte 16:53
3. Louise Rode, Blovstrød 16:56

Alle resultater

Det er Dansk Atletik Forbund, der sammen med Lillebælt i Løb, DGI, Bevæg dig for livet – Løb og Euroepean Athletics har arrangeret det første crossløb i Danmark med europæisk status.

European Halloween Cross er samtidig første runde i DAF og DGI’s spritnye cross-serie: Cross Nationals for både elite- og motionsløbere. Cross Nationals består af fem runder placeret fire steder i Danmark. 2. runde afvikles lørdag 26. november.